Prestigio MultiPhone 7600 Duo na Slovensku

Na Slovensku sa začal predávať cenovo dostupný dual SIM tabletofón s veľmi slušnou výbavou. Láka na 6’’ HD displej, štvorjadrový procesor, 13 Mpix fotoaparát a 8 Mpix prednú kameru.

Prestigio MultiPhone 7600 Duo zaujme používateľov, ktorí hľadajú smartfón s veľkým displejom a dobrou výbavou za rozumnú cenu. Novinka ponúka plastové telo, hrúbku 8 mm a hmotnosť prijateľných 188 gramov. V balení nájdete aj šikovný flipový obal, ktorý poslúži ako stojan.

O výkon sa stará štvorjadrový procesor s taktom 1,5 GHz a 1 GB operačná pamät RAM. Sklamaním je 4 GB hodnota vnútorného priestoru, reálne využiteľných ostáva približne 2,31 GB. Nechýba slot na microSD kartu do veľkosti 32 GB. Ten nájdete spolu so slotmi na SIM karty pod zadným krytom. Zaujímavosťou je rozdielna veľkosť použiteľných SIM kariet. Jeden slot slúži na miniSIM, druhý na microSIM.

Operačný systém Android beží vo verzii 4.2.1 Jelly Bean a je bez grafickej nadstavby výrobcu. Prestigio MultiPhone 7600 Duo dostalo 6-palcový IPS displej s HD rozlíšením 720 x 1 280 bodov, pod ktorým sa nachádzajú tri kapacitné tlačidlá. Batéria disponuje kapacitou 2 600 mAh.

ikona

Základné info: Prestigio MultiPhone 7600 DuoDual SIM tabletofón s OS Android 4.2, štvrojadrovým 1,5 GHz procesorom, NFC, 6'' HD displejom, 13 Mpix fotoaparátom a prednou kamerou s 8 Mpix rozlíšením. Sklamaním je nízka kapacita vnútornej pamäte.

Tabletofón láka aj na 13-megapixelový fotoaparát s automatickým zaostrovaním a prisvetľovacou diódou, predná kamera má netradične vysoké rozlíšenie 8 megapixelov. O konektivitu sa postará rýchla dátová sieť HSPA, Wi-Fi, GPS, Bluetooth i NFC.

Prestigio 7600 pre vás už v redakcii testujeme, a už čoskoro si budete môcť prečítať jeho recenziu. Zatiaľ vám prinášame prvé krátke postrehy kolegu Mateja:

Tabletofón s 1 GB RAM - to už sme od Prestigia niekoľko krát videli. Spolu s 1,5 GHz štvorjadrovým procesorom je však tentoraz MultiPhone 7600 Duo výrazne rýchlejší. Slušné reakcie, fotoaparát s 13-megapixelovým snímačom i obrovskú batériu som na pohodlnom 6-palcovom displeji využíval s radosťou. Ten však môže byť tiež kameňom úrazu. Vďaka nemu je tabletofón obrovský. Na nosenie vo vrecku nohavíc zabudnite, bude to na kabát alebo kabelku, v prípade dám. Zaobstarajte si tiež dostatočne veľkú microSD kartu, 4 GB ROM na fotografie v plnom rozlíšení stačiť nebudú. Tento dual SIM je veľmi dobrý, no musíte si byť istí, že ho máte kde prenášať. Šesť palcov môže byť oveľa viac, než sa na prvý pohľad zdá.

Orientačná cena: 262 € (Epicentrum.sk)

- - -

Zobrazte všetky posledné telefóny, ktoré už PRIŠLI NA TRH.

Diskusia k článku:

rtg 09.03.2014 - 16:15

si myslim ze 13mpx fotak od Prestigio nebude mat vyslednu kvalitu ani 5mpx od Nokie alebo Samsungu, som zvedavy na recenziu, ak bude vobec

Lenka Ivančíková09.03.2014 - 20:41 Trvalý odkaz

recenzia sa uz pripravuje a vysledne snimky su prekvapivo velmi dobre. :-)

Celá diskusia 2 príspevky