Sony Xperia Z1, Z1 Compact a Z Ultra dostávajú Android 4.4

Majitelia troch novších zariadení sa môžu začať tešiť na najnovšiu verziu Androidu. V stredu začalo Sony s postupným uvolňovaním softvéru s pomenovaním KitKat.

Na nový Android 4.4 KitKat sa môžu tešiť používatelia smartfónov Xperia Z1, Xperia Z1 Compact a Xperia Z Ultra. Ako obvykle, načasovanie a dostupnosť sa môže líšiť v závislosti na krajine alebo mobilnom operátorovi. Čo môže robiť rozdiel aj niekoľkých týždňov.

ikona

Google predstavil Android 4.4 KitKatOkrem Nexusu 5 Google predstavil aj novú verziu svojho operačného systému. Android 4.4 KitKat prinesie zjednodušenie grafiky používateľského rozhrania, integrované vyhľadávanie v aplikácii Telefón a oveľa nižšie zaťažovanie RAM pamäte.

Okrem známych noviniek Androidu 4.4 pribudnú nové témy, zmien sa dočkajú viaceré Sony aplikácie a vylepšenie sa týka aj stavového riadku a rýchlych nastavení.

Android KitKat

Sony nezabudlo ani na ďalšie modely, a v nasledujúcej várke, v polovici druhého štvrťroku, sprístupní nový softvér aj pre Xperiu Z, Xperiu ZL, Xperiu ZR a Xperiu Tablet Z. Neskôr by mal byť Android 4.4 dostupný aj pre modely Xperia T2 Ultra, Xperia E1 a Xperia M2.

Zdroj: blogs.sonymobile.com

Diskusia k článku:

shaggy 21.03.2014 - 13:50

Ma uz niekto update? Mam Z1 z Telekomu, skusal som cez PC Companion vcera vecer a nic...

Celá diskusia 1 príspevok