Prestigio MiraCast MultiScreen - bezdrôtový prenos obrazu z mobilu do televízora

Novinka firmy Prestigio funguje na princípe "zrkadlenia" a poslúži na bezdrôtové zdieľanie displeja vášho mobilného zariadenia na televíznej obrazovke, monitore alebo plátne.

Okrem dvoch zariadení z radu MultiCenter, ktoré môžete využiť na sledovanie internetovej televízie, prehrávanie videí, surfovanie na webe, prezeranie obrázkov, počúvanie hudby, čítanie e-kníh, aj inštalovanie aplikácií, predstavilo Prestigio aj tretí produkt - adaptér MiraCast MultiScreen.

ikona

Prestigio MultiCenter Box a Mini - premeňte televízor na androidový počítačPrestigio uviedlo na slovenský trh nový rad príslušenstva, ktoré umožňuje bezdrôtovo prepojiť vaše mobilné zariadenie s televízorom, monitorom či projektorom.

Je určený na bezdrôtové zdieľanie displeja vášho mobilného zariadenia na televíznej obrazovke, monitore alebo plátne (v prípade pripojenia k projektoru). MultiScreen funguje na princípe “zrkadlenia” a je kompatibilný so všetkými zariadeniami so štandardom MiraCast a Wi-Fi. Stačí ho pripojiť cez HDMI rozhranie. O výkon sa stará 1 GHz procesor a 128 MB pamäť RAM. Má kompaktné rozmery 86 x 26 x 9 mm.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Ak MiraCast MultiScreen pripojíte cez HDMI port k televízoru, môžete začať využívať benefity Smart TV a na obrazovke s veľkou uhlopriečkou pohodlne surfovať po webe, hrať hry, alebo prezerať fotografie a videá vo Full HD rozlíšení (pokiaľ to externé zariadenie dovoľuje).

Komunikácia medzi oboma zariadeniami (MultiScreen a telefónom) funguje cez Wi-Fi pripojenie. Šikovná pomôcka tiež dobre poslúži v spojení s projektorom, vďaka čomu dokážete vybraný obsah z mobilného zariadenia preniesť priamo na veľké plátno alebo stenu. Prezentovať tak môžete napríklad aj v prípade, že dokument máte v e-mailovej schránke svojho smartfónu, ale nemáte po ruke notebook. Zariadenie pracuje do vzdialenosti desať metrov od obrazovky.

Prestigio MiraCast MultiScreen sa na slovenskom trhu predáva za odporúčanú cenu 26 eur.

prestigio.sk/multiscreen

Diskusia k článku:

Začať diskusiu