HTC One (M8) ochráni vaše dáta - ich trvalým vymazaním

Nové HTC One (M8) od amerického operátora Verizon prichádza s funkciou, ktorá po desiatich neúspešných pokusoch o zadanie odomykacieho vzoru na blokovacej obrazovke automaticky zresetuje telefón do továrenských nastavení.

Viacerí z nás majú vo svojich smartfónoch citlivé dáta. E-maily, účty k sociálnym sieťam, SMS-ky či fotografie. Boli by sme preto veľmi neradi, ak by sa v prípade krádeže telefónu dostali do cudzích rúk. Ľúto by nám však pravdepodobne bolo aj za zariadením v cene niekoľkých stoviek eur. Aj preto je k dispozícii softvér, ktorý ho dokáže na diaľku nielen zamknúť (a ochrániť tak pred zneužitím), ale aj lokalizovať. S novým HTC One (M8) to však pravdepodobne nepôjde dohromady.

Novinka má totiž podľa všetkého veľmi kontroverznú funkciu - po desiatich neúspešných pokusoch o odomknutie nastaveným vzorom zamykacej obrazovky (a niekoľkých upozorneniach) sa telefón automaticky zresetuje do továrenských nastavení. Potenciálny zlodej sa tak síce nikdy nedostane k vašim dátam, no na druhej strane má možnosť v priebehu niekoľkých desiatok sekúnd jednoducho odstrániť všetky aplikácie, pomocou ktorých by ste sa stratený telefón snažili lokalizovať.

ikona

Základné info HTC One (M8)Nová vlajková loď prináša výkonnejší štvorjadrový 2,3 GHz procesor, väčší 5'' Full HD displej, vylepšenú UltraPixel kameru s novými funkciami, slot na microSD karty, vylepšené predné stereo reproduktory a 2 600 mAh batériu.

Uvidíme, či bude táto "sebadeštruktívna" funkcia prítomná aj v európskej verzii HTC One (M8). Minimálne v tej zámorskej ju nemožno nijako vypnúť (snáď len v prípade, že nepoužijete žiadnu formu blokovania heslom alebo vzorom). Budúci majitelia novej vlajkovej lode by si teda mali dať pozor aj na svoje šikovné deti a vtipných priateľov pri posedeniach na pive…

Zdroj: androidforums.com

Diskusia k článku:

Michal 07.04.2014 - 13:47

Tak takuto ficurku nechcem :-)

placebo107.04.2014 - 19:45 Trvalý odkaz

vraj by sa tento telefon mal dostat na trh aj s cistym androidom. tam by tato "funkcia" asi nemala byt. ale neviem ci sa bude tato pure verzia predavat aj u nas.

Celá diskusia 2 príspevky