Huawei Ascend P7 mini sa u nás bude predávať pod názvom Ascend G6 LTE

Na budúci týždeň sa očakáva predstavenie nového modelu Huawei Ascend P7, no už teraz sa hovorí o jeho zmenšenej verzii Ascend P7 mini. Na vybraných trhoch, vrátane Slovenska, sa však bude predávať pod názvom Ascend G6 LTE. Vieme aj dostupnosť.

Vo februári predstavený Ascend G6 a aktuálna novinka Ascend P7 mini sú podľa vyjadrení slovenského zastúpenia Huawei jeden a ten istý model, ale s rôznymi názvami.

Huawei Ascend G6 sa pýši rovnakým elegantným dizajnom so zaoblenými rohmi ako má minuloročný model Ascend P6, no prináša mierne horšie špecifikácie a odnímateľný zadný kryt.

ikona

Základné info: Huawei Ascend G6Novinka s dizajnom obľúbenej P6-ky prináša 4,5'' qHD displej, štvorjadrový procesor, 8 Mpix fotoaparát, 5 Mpix širokouhlú prednú kameru a nové používateľské prostredie Emotion 2.0 UI. (živé fotografie)

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

O výkon sa stará štvorjadrový procesor s taktom 1,2 GHz, 1 GB operačná pamäť RAM a Android vo verzii 4.3 Jelly Bean. Nechýba známa grafická nadstavba Emotion 2.0 UI. Vnútorný 8 GB úložný priestor je možné rozšíriť microSD kartami do veľkosti 32 GB. IPS displej ponúkne qHD rozlíšenie (540 x 960 boov).

Na snímanie fotografií a HD videí poslúži 8-megapixelový fotoaparát s automatickým zaostrovaním a prisvetľovacou diódou, prednej kamere so širokouhlým záberom ostalo 5 Mpix rozlíšenie. Zvyšné špecifikácie zahŕňajú podporu HSPA alebo aj LTE, nechýba Wi-Fi, GPS, Bluetooth, DLNA, NFC, audio jack ani FM rádio. Batéria dostala kapacitu 2 000 mAh.

Na Slovensku a v Českej republike bude táto novinka uvedená na trh približne v druhej polovici mája pod označením Ascend G6 LTE (4G), pričom 3G verzia tohto modelu bude dostupná vo voľnej distribúcii a LTE verzia u vybraných operátorov. Pravdepodobne pôjde o Telekom a O2.

Na to akú ďalšiu produktovú novinku spoločnosť Huawei chystá, a či pôjde o očakávaný Ascend P7, si však musíme počkať ešte niekoľko dní, konkrétne do stredy 7. mája, kedy sa bude na tlačovej konferencii v Paríži konať jej oficiálne predstavenie.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu