Tabletom stále dominujú Android a iOS

Podľa najnovšej správy analytickej agentúry Strategy Analytics si trh s tabletmi delia dve platformy. Spolu im patrí 94 % podiel. Windows výrazne zaostáva.

Celosvetové dodávky tabletov sa podľa výsledkov agentúry Strategy Analytics vyšplhali v prvom štrvťroku 2014 na 57,6 miliónov kusov. Zariadení s operačným systémom Android bolo dodaných 37,9 miliónov, čo znamená, že mu patrí 65,8 % podiel na trhu tabletov.

Predaje tabletov s iOS, teda iPadov, dopadli horšie než sa čakalo, a ich trhový podiel klesol na 28,4 %. Celkom sa v Q1 2014 dodalo 16,4 miliónov kusov, čo je medziročný pokles o 16 %. Platforma Windows má s predajom 3,4 mil. stabilných 5,8 %.

predaje tabletovobr: strategyanalytics.com

Strategy Analytics očakáva, že podiel tabletov s iOS počas nasledujúcich mesiacov mierne klesne, nárast predaja by mohol prísť v posledných mesiacoch kalendárneho roka. Predaju zariadení s Windows by mohlo pomôcť rozhodnutie Microsoftu poskytnúť bezplatnú licenciu pre deväťpalcové a menšie prístroje. Aj keď tablety s "oknami" nebudú tak lacné ako androidy, môžu sa aspoň stať viac konkurencieschopnými.

Zdroj: strategyanalytics.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu