Google Disk vás donúti nainštalovať ďalšie veľké aplikácie

Google nasleduje príklad Facebook Messengeru a pre editáciu dokumentov v cloudovom úložisku Disk požaduje stiahnutie ďalších aplikácií. Vnútorná pamäť vášho smartfónu tak môže dostať poriadne zabrať.

Cloudové úložisko Google Disk máme v našej redakcii veľmi radi. Umožňuje pohodlné zálohovanie textov, tabuliek alebo obrázkov, no najmä ich jednoduché zdieľanie medzi kolegami a viacerými zariadeniami. Článok nie je problém vytvoriť na počítači a zo smartfónu mimo kancelárie potom urobiť jeho drobné úpravy.

Google sa však nedávno rozhodol, že z aplikácií pre iOS a Android odstráni možnosť editácie obsahu. Ak ju chcete naspäť, musíte súhlasiť s nainštalovaním ďalších dvoch - Dokumenty (pre .doc a podobné) a Tabuľky (pre Excel). Pri Messengeri nám odtrhnutie od Facebooku nevadilo, tu však len krútime očami.

A majitelia lacnejších zariadení s vnútorným úložiskom okolo 4 GB budú ešte viac. Samotná aplikácia Google Disk totiž zaberá 12,54 MB, no Dokumenty 16,48 MB a Tabuľky takmer ďalších 20 megabajtov. Tých pár funkcií navyše to určite nezachráni. Zdá sa, že kapacita ROM sa stáva jedným z najdôležitejších faktorov a majitelia starších zariadení majú smolu.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení.

Diskusia k článku:

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease 13.05.2014 - 18:04

Kam toto speje..? A výrobcovia budú ďalej "skrbliť" kapacitu pamäte. A Google stále viac a viac znemožňovať presun app na SDkartu.

cipiksvk14.05.2014 - 10:09 Trvalý odkaz

no jo viac ludi prejde na windows phone :-)

Celá diskusia 2 príspevky