Android a iOS TIP: Mešká to? - upozornenie na príchod vlakov

Na dve najrozšírenejšie mobilné platformy dorazila ďalšia aplikácia pre kontrolu meškania slovenských vlakov. Pri tejto však používateľ nepotrebuje poznať presné číslo vlaku a navyše dokáže v nastavenom čase poslať informáciu o meškaní aj do notifikačného centra smartfónu.

Slovenské vlaky nepatria k tým najpresnejším a meškania sú častou súčasťou pravidelného cestovania. Ak musíte byť v práci v presne stanovenú hodinu, údaj o tom, ako veľmi váš spoj mešká, môže byť kľúčový. Pokiaľ sa ho dozviete s dostatočným predstihom, môžete využiť autobus či iné alternatívy.

Mobilných aplikácií, ktoré vám ho pomôžu zistiť, je v Google Play a App Store mnoho. Ich ovládanie je však väčšinou neintuitívne. Údaje totiž čerpajú z centrálnej databázy, no používateľ musí poznať presné číslo vlaku, ktorým cestuje.

Nová aplikácia Mešká to? ho nepotrebuje. Konečne si môžete zvoliť východziu a koncovú stanicu spolu s časom odchodu. Na obrazovke sa potom automaticky zobrazia najbližšie spoje podľa aktuálneho cestovného poriadku. Takto ľahko nájdete vlak, ktorým cestujete každé ráno. Potom ho pohodlne uložíte do karty "Moje vlaky", kde vidíte aj jeho prípadné meškanie.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Ručná kontrola meškania každé ráno je ale aj bez nutnosti vypisovať presné číslo vlaku poriadne otravná - no práve tu prichádza funkcia, ktorá robí Mešká to? iným. Aplikácia by mala v stanovený čas do notifikačného centra odoslať upozornenie o tom, či ide vlak na čas, alebo nie.

Pokiaľ teda každý deň chodíte vlakom o ôsmej, môžete dostať hodinu pred tým informáciu, či sa ponáhľať, alebo či ešte stihnete aj rannú kávu.

V prípade Androidu nám bohužiaľ notifikácie zatiaľ nefungovali a aplikácia padala aj pri zadaní skráteného názvu stanice (namiesto "Bratislava" treba zo zoznamu vybrať vždy "Bratislava hl. st."). Mešká to? je však v Google Play len od začiatku júna, veríme teda, že autor tieto nedostatky rýchlo odstráni. Jedná sa totiž o výborný nápad a dobrú pomôcku pre každodenné cestovanie.

Linky na stiahnutie:

Android

iOS

Ďalšie tipy na aplikácie nájdete pod týmto odkazom.

Tipy na iOS aplikácie a užitočné rady pre majiteľov iPhonov a iPadov vám na Fony.sk prináša Telekom.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu