Orange od budúceho roka zruší poplatok za prenos čísla. Na FunFón už dnes

Dnešným dňom ruší Orange poplatok za prenos čísla na službu FunFón a najneskôr k 1. januáru 2015 zruší poplatky za portácie z mobilných i fixných sietí.

Minulý týždeň vyzval Úrad pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb (RÚ) operátorov, aby nepožadovali od zákazníkov priame platby za prenesenie telefónneho čísla. Verejný prísľub má byť zverejnený v termíne do konca augusta 2014 najmä na webovom sídle podniku poskytujúceho verejnú telefónnu službu.

ikona

RÚ chce vyššiu ochranu zákazníka a nulový poplatok za prenos číslaRÚ chce chrániť zákazníkov pred šokom z vysokých faktúr za volania na audiotextové čísla a pre poskytovateľov prístupu k internetu navrhuje povinnosť informovať o reálnych rýchlostiach pripojenia, prípadnom blokovaní. Navyše opäť vyzýva na zrušenie poplatkov za prenos čísla.

Ako prvý dnes o zmenách informoval Orange.

Aj keď virtuálny operátor FunFón prevádzkuje svoje služby pod krídlami Orangeu, doteraz musel zákazník Orangeu pri prenose čísla k FunFónu platiť, pre mnohých dosť nelogický a vysoký, poplatok osem eur.

Od 11. júna 2014 je tomu koniec.Poplatok za prenos čísla zo svojej siete na službu FunFón Orange ruší. Zároveň informoval, že nakoľko predpokladá, že RÚ do konca roka zruší poplatky za portácie z fixných sietí, za splnenia tohto predpokladu najneskôr k 1. januáru 2015 pristúpi k zrušeniu všetkých poplatkov za prenos čísel zo svojej mobilnej aj pevnej siete ku konkurencii.

Pozn. redakcie: O2 žiadne poplatky za prenos neúčtuje a dlhodobo tento krok kritizuje. Telekom sa zatiaľ nevyjadril.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

petris 11.06.2014 - 17:30

funfon nie je ziadny virtualny operator. je to iny druh predplatenej karty prima spolocnosti orange. za odchod od nich k nim pretoze funradio uz to vzdalo si uctovali oranzovi poplatok - o ake mile :D Článok 1 Úvodné ustanovenia a vymedzenie základných pojmov 1.1 Tento dokument predstavuje doplnok platných Všeobecných podmienok spoloč¬nosti Orange Slovensko, a.s., na poskytovanie predplatenej služby Prima (ďalej len „Prima podmienky“), ktorého obsahom sú osobitné podmienky na poskytovanie služby FunFón (ďalej len „Podmienky“), ktorú spoločnosť Orange v zmysle týchto Podmienok poskytuje účastníkom ako osobitný druh služby Prima. http://www.funfon.sk/vseobecne-podmienky/

nerd11.06.2014 - 18:09 Trvalý odkaz

Opakujes sa....
A dosť často :-)

Lenka Ivančíková12.06.2014 - 00:51 Trvalý odkaz

to je mozne, no tu ide o zruseny poplatok pri odchode z Orangeu do FunFonu, nie od FunFonu.

Celá diskusia 10 príspevkov