HTC Dot View: viac notifikácií len pre skúsených používateľov

Špeciálny obal pre HTC One (M8) už bude môcť okrem aktuálneho času a dôležitých notifikácií z grafickej nadstavby HTC Sense zobrazovať aj upozornenia z aplikácií tretích strán. Využijú ich však len používatelia s rootnutým zariadením a jednou z kompatibilných ROM.

Originálny kryt pre HTC One (M8) priniesol do ponuky príslušenstva taiwanského výrobcu nový vietor. Kým Samsung či LG ponúkajú množstvo rôznych krytov a puzdier s otvormi i bez nich, možnosť chrániť displej svojho HTC a zároveň na jeho displeji sledovať aktuálny čas či zmeškané udalosti prišla až s obalom Dot View, ktorý stojí približne 28 eur.

Časť z nás pri jeho uvedení dúfala, že v otvoroch budú skutočné LED, no jedná sa iba o priestor, cez ktorý presvitá samotný (naplno rozsvietený displej). Na ňom sa po zaklopení hornej časti puzdra zobrazí špeciálna "rozpixelovaná" grafika s aktuálnym časom, počasím a prípadne aj informácia o doručenej SMS, e-maile alebo prichádzajúcom hovore, ktorý možno posunutím prsta prijať či odmietnuť aj bez odklopenia ochrannej časti.

ikona

HTC Dot View: nápadité puzdro pre vlajkovú loďHTC sa spolu so svojou poslednou novinkou, modelom One (M8), bude snažiť predávať aj čo najviac originálneho príslušenstva. Puzdro Dot View spojí ochranu displeja, aj prehľad o zmeškaných udalostiach v originálnej forme.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Zobrazovanie informácií bohužiaľ končí s aplikáciami dodávanými spolu s grafickou nadstavbou HTC Sense. Aspoň oficiálne.

Na fóre XDA Developers sa totiž objavila aplikácia Venom DotView Notifications, ktorá dokáže na obal poslať aj notifikácie z Facebooku, WhatsApp či Google Hangouts. Autori navyše sľubujú, že konkrétne aplikácie bude možné otvoriť automaticky spolu s odklopením puzdra a pod hodinami by sa v niektorej z ďalších verzií mal objaviť aj údaj o zostávajúcej kapacite batérie v percentách alebo náhľad coveru práve prehrávaného hudobného albumu.

Všetko má však svoj háčik. Venom DotView Notifications bude fungovať iba v prípade, že na svojom HTC One (M8) spravíte root a používate jednu z kompatiilných ROM. My sa len pýtame, či by sa HTC nemohlo inšpirovať a notifikácie z aplikácií tretích strán zapracovať v niektorej z oficiálnych aktualizácií.

Zdroj: Android Beat

Diskusia k článku:

13.06.2014 - 11:58

displej počas používania/zobrazovania upozornenia vobec nezhasne.? alebo ho treba po čase rozsvietiť napr.ak sa chcem pozrieť kolko je hodín.? aký to má vplyv na výdrž batérie.?

Celá diskusia 1 príspevok