Android a iOS TIP: FIFA - oficiálna aplikácia k MS vo futbale

Tak ako všetkým ostatným veľkým športovým podujatiam súčasnosti, ani Majstrovstvám sveta vo futbale 2014 v Brazílii nesmie chýbať mobilná aplikácia pre Android a iOS. Ponúka najdôležitejšie správy, priebežné výsledky a notifikácie na vopred zvolené udalosti.

Majstrovstvá sveta vo futbale prebiehajú od 12. júna do 13. júla 2014. Ako vždy, sledovať ich možno aj prostredníctvom mobilných aplikácií. Karta s možnosťou zapnúť upozornenia na najzaujímavejšie zápasy sa dokonca objavila aj v asistentovi Google Now. Oficiálnu aplikáciu však vydala priamo FIFA.

Na mesiac tak prakticky prezliekla svoj starší softvér do majstrovského kabátu. Karta s MS v Brazílii vám po prvom spustení ponúkne na výber 32 tímov, z ktorých si môžete (ale nemusíte) vybrať svojho favorita. Pri ňom potom možno zapnúť upozornenia, ktoré chcete vidieť aj v notifikačnej lište systému. Okrem konečných výsledkov môže smartfón zazvoniť aj pri oznámení zostáv, začiatku zápasu, každom góle či dôležitých novinkách.

Tímy, ktorým fandíte, navyše môžete ľubovoľne nakombinovať. Sledovať tak môžete napríklad iba výsledky Anglicka, Nemecka či Talianska a Brazílu či africké krajiny zas úplne ignorovať.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Samotná aplikácia potom ponúkne kartu so živými výsledkami, správami alebo priebežnou situáciou v skupinách. Nechýbajú ani základné informácie o hostiteľských štadiónoch či Twitter wall, kde možno sledovať názory ostatných fanúšikov i to, o ktorých hráčoch a krajinách sa najviac hovorí.

To najdôležitejšie, teda program zápasov, zobrazíte kliknutím na tlačidlo "Matches" v spodnej časti obrazovky.

Majstrovstvá sveta samozrejme možno sledovať aj prostredníctvom iných aplikácií či webových stránok s takzvaným livescore, teda priebežnými výsledkami. Oficiálna aplikácia FIFA ich však ponúkna v graficky lákavejšej podobe a hlavne dokáže informovať a posielať notifikácie o zápasoch vašich obľúbených tímov aj bez toho, aby ste ich museli označiť vždy ručne, pred každým stretnutím.

ikona

Android a iOS TIP: eVýsledky - športové výsledky liveSte športový fanúšik? Tak by vám v mobile nemala chýbať aplikácia, ktorá ponúka najrýchlejšie a najpresnejšie výsledky z 27 športov a viac než 3 000 súťaží z celého sveta.

FIFA je dostupná pre iOS 6 alebo Android 2.3 a vyššie. Počítajte však s tým, že si ukrojí viac než 30 MB priestoru z úložiska vo vašom telefóne.

Linky na stiahnutie:

Android

iOS

Ďalšie tipy na aplikácie nájdete pod týmto odkazom.

Tipy na iOS aplikácie a užitočné rady pre majiteľov iPhonov a iPadov vám na Fony.sk prináša Telekom.

Diskusia k článku:

Martin Hrúzik 16.06.2014 - 13:11

Onefootball Brasil sa mi zda ovela lepsia.

Celá diskusia 1 príspevok