Android, iOS a WP TIP: Sicher - bezplatný messenger so šifrovaním obsahu

Komunikátorov a messengerov je v obchodoch s aplikáciami neúrekom. Obsah chatu však nemusí byť vždy v bezpečí. Nový softvér nemeckého tímu SHAPE ponúka šifrovanie správ a súborov, i možnosť nastaviť si časovač na sebazničenie správ.

Aplikácia Sicher, ktorej logo nápadne pripomína službu Skype, je bezplatný softvér, ktorý poteší každého, kto si cení súkromie a dbá na bezpečnosť svojich dát. Messenger dokáže šifrovať nielen text, ale aj obrázky, videá, hlasovú správu a dokumenty.

Sicher napísali autori známeho messengera IM+ a server je prevádzkovaný v Nemecku. Zaujímavou funkciou je časovač na sebadeštrukciu správ. Nastaviť si môžete interval od 30 minút do 15 dní. Pri registrácii si zvolíte prihlasovacie údaje a heslo, ktorým sa zakaždým prihlásite do aplikácie. V menu si zvolíte, či má messenger používať iba Wi-Fi pripojenie alebo aj mobilné dáta a časový interval, kedy budete z aplikácie automaticky odhlásení.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Hlavná obrazovka je rozdelená na tri sekcie: chat, obľúbené a kontakty. Tak ako ostatné podobné aplikácie, na posielanie správ musia mať vaše kontakty v telefóne nainštalovanú rovnakú aplikáciu. Stačí však zaslať vopred nadefinovanú pozývaciu správu s linkom na stiahnutie. Nechýba ani možnosť posielania skupinových správ. V notifikačnej lište sa zobrazujú anonymné notifikácie bez mena kontaktu, len strohé oznámenie o novej správe.

Linky na stiahnutie:

Android

iOS

Windows Phone

Sicher je bezplatne dostupný pre zariadenia s operačným systémom Android 4.0.3 a vyšším, iOS 7.0 a Windows Phone 8.0 a novší.

Ďalšie tipy na aplikácie nájdete pod týmto odkazom.

Tipy na iOS aplikácie a užitočné rady nielen pre majiteľov iPhonov a iPadov vám na Fony.sk prináša Telekom.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu