Orange: LG G3, F70, Huawei Ascend P7, Lumia 635 a HTC One mini 2 v ponuke

Pri príležitosti spustenia LTE siete pridal Orange do ponuky dotovaých zariadení niekoľko noviniek, ktoré umožňujú surfovanie v rýchlej dátovej sieti štvrtej generácie.

LG G3 je novou vlajkovou loďou LG pre tento rok a treťou generáciou úspešného smartfónu radu LG G. Od svojho predchodcu si novinka ponechala inovatívny dizajn s ovládacími tlačidlami na zadnej stene.

Medzi hlavnými špecifikáciami nájdeme štvorjadrový proceor Qualcomm Snapdragon 801 s taktom 2,5 GHz, 2 GB operačnú pamäť RAM a 32 GB 16 GB vnútorný priestor s možnosťou rozšírenia microSD kartami do veľkosti 128 GB. Veľký 5,5-palcový displej má jemné rozlíšenie 1 440 x 2 560 bodov a je chránený odolným sklíčkom Gorilla Glass.

Operačný systém Android beží v najnovšej verzii 4.4.2 KitKat, a je doplnený o nové grafické prostredie LG UX s okrúhlymi ikonami, v ktorom nechýbajú známe softvérové vychytávky. Na fotografovanie a nahrávanie videí poslúži 13-megapixelový fotoaparát s dvomi prisvetľovacími diódami a inovatívnym, laserovým automatickým zaostrovaním. Nechýba optická stabilizácia obrazu. Predná 2,1 Mpix kamera má väčší snímač a novú funkciu pre časované selfie.

Nechýba podpora rýchlej dátovej siete HSPA+ s prenosovou rýchlosťou do 21 Mbps, LTE, Wi-Fi, GPS, Glonass, Bluetooth 4.0, NFC, infraport, 3 000 mAh batéria ani 3,5 mm jack.

ikona

Základné info: LG G3 (D855)Nová vlajková loď prináša 5,5'' QHD displej, štvorjadrový 2,5 GHz procesor, OS Android 4.4.2 KitKat, 13 Mpix fotoaparát s optickou stabilizáciou, 3 000 mAh batériu a plnú dátovú výbavu. (doplnené živé fotografie + video)

LG G3 je dostupné podľa výšky mesačného poplatku od 120 eur. Plná cena smartfónu v Orangei je 540 eur.

LG F70 zaujme menej náročného používateľa, ktorý chce cenovo dostupný smartfón s dostatočnou výbavou. Telefón poháňa štvorjadrový procesor s taktom 1,2 GHz a 1 GB operačná pamäť RAM. Vnútorný úložný priestor má iba 4 GB, nechýba však slot na microSD kartu do veľkosti 32 GB. Operačný systém Android beží vo verzii 4.4 KitKat a je doplnený o známe softvérové funkcie, napríklad QSlide či KnockON.

IPS displej s 4,5-palcovou uhlopriečkou dostal rozlíšenie 480 x 800 bodov. Na fotografovanie a nahrávanie videí nájdete 5-megapixelový fotoaparát s automatickým zaostrovaním a LED bleskom, na video chat prednú VGA kameru. Medzi špecifikáciami nechýba podpora rýchlej dátovej siete HSPA, LTE, Wi-Fi, GPS, Bluetooth, ani FM rádio. Poteší batéria s kapacitou 2 400 mAh.

ikona

Základné info: LG F70Smartfón s OS Android 4.4 KitKat, štvorjadrovým 1,2 GHz procesorom, 4,5'' WVGA displejom, 5 Mpix fotoaparátom s A, LED bleskom a 2 440 mAh batériou. Zamrzí nízka 4 GB kapacita ROM.

LG F70 je dostupné od jedného eura, plná cena zariadenia je u operátora 200 eur.

Huawei Ascend P7 má konštrukciu s hrúbkou iba 6,5 mm a zaoblenou spodnou stenou. Smartfón sa pýši päťpalcovým displejom s Full HD (1 080 x 1 920 b.) rozlíšením. O výkon sa stará chipset Hisilicon Kirin 910T, ktorý zahŕňa štvorjadrový procesor taktovaný na 1,8 GHz a grafiku Mali-450. Operačná pamäť RAM má 2 GB, vnútorná kapacita ponúkne 16 GB. V bočnej stene nechýba slot na microSD kartu.

Operačný systém Android beží vo verzii 4.4.2 KitKat a je doplnený o používateľskú nadstavbu Emotion UI 2.3 s množstvom softvérových vylepšení. Na fotografovanie a nahrávanie Full HD videí poslúži 13-megapixelový fotoaparát s automatickým zaostrovaním a LED bleskom. Predná kamera s 8-megapixelovým snímačom poteší hlavne milovníkov dnes tak populárnych selfie. I touto kamerou zhotovíte videá v rozlíšení 1 920 x 1 080 bodov.

Medzi zvyšnú výbavu patrí podpora rýchlej dátovej siete HSPA+, LTE, Wi-Fi, Bluetooth 4.0, GPS, Glonass, NFC i FM rádio. Poteší 2 500 mAh kapacita batérie, v nastaveniach nechýba špeciálny úsporný režim.

ikona

Recenzia: Huawei Ascend P7 - štýlová placka pre fanúšikov selfiesRecenzia vlajkovej lode s pútavým dizajnom, kvalitnou konštrukciou, 5'' Full HD displejom, spomalenými reakciami, 8 Mpix prednou kamerou a priemernou výdržou.

Huawei Ascend P7 kúpite v Orangei od jedného eura, pri kúpe v hotovosti zaplatíte 360 eur.

Nokia Lumia 635 je novinka s operačným systémom Windows Phone 8.1 určená pre nenáročných používateľov. Vo vnútri ukrýva štvorjadrový procesor Qualcomm Snapdragon 400, ktorému sekunduje 512 MB operačná pamäť RAM a 8 GB vnútorný priestor s možnosťou ďalšieho rozšírenia microSD kartami do veľkosti 128 GB. Displej s 4,5'' uhlopriečkou a rozlíšením 480 x 840 bodov je pokrytý odolnou vrstvou Gorilla Glass 3.

Fotografie a videá v HD rozlíšení zhotovíte päťmegapixelovým fotoaparátom s automatickým zaostrovaním, prisvetľovaciu diódu ani prednú kameru nehľadajte. Vo výbave však nechýba podpora rýchlej dátovej siete HSPA+, LTE, Wi-Fi, GPS, Glonass, Bluetooth4.0, DLNA ani FM rádio. Kapacita batérie je 1 800 mAh.

ikona

Základné info: Nokia Lumia 635Novinka má rovnakú výbavu ako model Lumia 630, navyše prináša podporu LTE sietí. Štvorjadrový procesor, 4,5'' FWVGA displej, 1 830 mAh batéria a 5 Mpix fotoaparát bez LED blesku ostávajú.

Nokia Lumia 635 je dostupná od jedného eura, plná cena smartfónu je v Orangei 200 eur.

HTC One mini 2 má rovnaký elegantný dizajn ako model One (M8), z ktorého vychádza.

Od minuloročného predchodcu sa líši výkonnejším procesorom, väčším displejom, fotoaparátom s vyšším rozlíšením a silnejšou batériou. A konečne pribudol aj slot na pamäťové karty, veď 16 GB vnútorný priestor (reálne dostupných je oveľa menej) dnes už stačí málokomu. Operačná pamäť RAM je stále 1 GB, čo sa občas prejaví pomalšími reakciami telefónu.

Veľkosť displeja narástla na 4,5'', HD rozlíšenie (720 x 1 280 b.) ostalo. Po vzoru HTC One (M8) sa, bohužiaľ, dotykové tlačidlá presťahovali na displej. Aj v HTC One mini 2 je zabudovaná technológia HTC BoomSound, ktorá spolu s prednými stereo reproduktormi prináša kvalitnú reprodukciu.

Operačný systém Android beží vo verzii 4.4 KitKat spolu s najnovším používateľským prostredím HTC Sense 6.0. Fotoaparát dostal 13-megapixelový snímač, čo možno poteší tých, ktorí neprišli na chuť inovatívnej UltraPixel kamere. Samozrejmosťou je automatické zaostrovanie, prisvetľovacia dióda a množstvo fotografických funkcií. Predná kamera poteší milovníkov selfie 5 Mpix rozlíšením a schopnosťou nahrávať videá vo Full HD kvalite, rovnako ako zadný fotoaparát.

Medzi špecifikáciami nechýba podpora rýchlej dátovej siete HSPA+, LTE, Wi-Fi, GPS, Glonass, Bluetooth, NFC, DLNA ani FM rádio. Kapacita batérie ponúkne priemerných 2 100 mAh.

ikona

Recenzia: HTC One mini 2 - luxusná stredná trieda pre trpezlivýchRecenzia androidu so stereo reproduktormi, krásnym dizajnom a špičkovým HD displejom. Mohol byť však trochu menší a rýchlejší.

HTC One mini 2 kúpite podľa výšky mesačného poplatku od jedného eura, plná cena je stanovená na 420 eur.

Zdroj: orange.sk

Diskusia k článku:

DjTuning 07.07.2014 - 20:15

Máte tam chybu, plná cena zariadenia LG L70 je 150€..Za 200€ je LG F70

DjTuning07.07.2014 - 20:18 Trvalý odkaz

Tak nic, ja som si zle všimol, že novinkou je práve F70, ospravedlnujem sa :D

Celá diskusia 2 príspevky