JBL Synchros Reflect BT - do fitka aj na hrádzu

Recenzia športových Bluetooth slúchadiel s vyváženým zvukom, ktoré nabijete aj bez redukcie cez microUSB. Poteší šikovné uchytenie okolo krku pomocou magnetov.

Všetko dôležité sa nachádza priamo v štupľoch - batéria, elektronika, Bluetooth čip, a dokonca aj microUSB konektor. To je oproti JBL J46BT, ktoré sa nabíjajú pomocou špeciálnej redukcie, veľký krok vpred.

Základné parametre:

Podpora Bluetooth 3.0 a vyšší, dosah až 12 metrov, 8,5 mm meniče, Bluetooth frekvenčný rozsah: 2,402 - 2,480 GHz, menovitý výstupný výkon 4 mW, citlivosť mikrofónu -42dBV/Pa @ 1 kHz, kábel slúchadiel je odolný voči potu.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Problém Reflectu je, že kryt microUSB konektora na testovačke odpadáva, takže nemôže byť reč o nejakej vodeodolnosti. Samozrejme, že potu sa slúchadlá neboja. A keďže ide o Bluetooth slúchadlá, vyžadujú aj nejaký Bluetooth prehrávač, napríklad smartfón. Takže to bude riešenie skôr do posilňovne než na bratislavskú hrádzu. Či aj vy behávate s mobilom v ruke?

Výdrž 5 hodín na jedno nabitie sa rovná spomínaným JBL J46BT, ktoré v ušiach nesedia tak dobre. JBL Reflect BT však v balení ponúkajú tri veľkosti špeciálnych nástavcov, ktoré úplne zmenili môj pohľad na počúvanie hudby pri športe aj pri práci na PC. Zvuk je adekvátny cenovke (60 eur v káblovej, resp. 100 eur v bezdrôtovej verzii). Nemám k nemu výraznejšie výhrady. Reprodukcii nechýbajú ani výraznejšie hĺbky, ani výšky. Meniče majú priemer 8,5 mm.

Slúchadlá môžete bez obáv nosiť aj po byte, pri vysávaní poslúžia aj na potlačenie okolitého ruchu. To isté platí na ulici či v dopravných prostriedkoch. Pri športe, najmä behu, mi však potlačenie okolitých ruchov prekáža - na ulici je to priam nebezpečné.

Keď slúchadlá vyberiem z uší, môžem ich pomocou magnetu spojiť okolo krku tak, aby mi nespadli.

Na spojenie s mobilným telefónom, tabletom či notebookom poslúži Bluetooth vo verzii 3.0. Nejde o žiaden zásadný nedostatok, ale novšia verzia 4.0 by ma potešila viac.

Kúpite ich za 99 eur napríklad v obchode Vždy.sk. Majú viacero konkurentov, ale pritom sú tvarom nástavcov do uší aj minimalistickou konštrukciou unikátne. Konkurentom im je snáď len Plantronics Backbeat Fit.

Orientačná cena: 99,00 € (Vždy.sk)

Záver

Celkovo sú JBL Reflect veľmi šikovné športové slúchadlá, ktoré vďaka špeciálne tvarovaným nadstavcom držia v uchu pohodlne a pevne. Vyvážený zvuk myslí aj na priaznivcov tanečnej hudby, ktorá pri športe patrí k tým populárnejším. Skrátka, toto je produkt, aký som od JBL očakával. Oproti modelu J46BT lepšie sedí v ušiach, ponúka stiahnutie kábla za krkom a hlavne nabíjanie cez microUSB konektor bez redukcie. A to všetko za rovnakú cenu.

Diskusia k článku:

Chipy 18.10.2014 - 11:53

Rišo,prosím ťa,čo sú zač tie druhé sluchátka na poslednom obrázku?

Celá diskusia 2 príspevky