Na jeden záber: Meizu MX3

Kým zverejníme podrobnú recenziu minuloročnej vlajkovej lode s 5,1’’ Full HD displejom a veľmi dobrou výbavou, pripravili sme krátke video, ktoré vám tento zaujímavý model priblíži.

Meizu MX3 má lesklú, plastovú konštrukciu s odnímateľným zadným krytom, pod ktorým nájdete len slot na SIM kartu a 2 400 mAh batériu, ktorá sa nedá vybrať. Miesto na pamäťovú kartu sa nenašlo. Škoda, na Slovensku predávaná verzia má len 16 GB vnútorný priestor, kde pre používateľa ostane reálne dostupných približne 12 GB.

ikona

Základné info: Meizu MX3 Čínsky kúsok s 2 GB RAM, osemjadrovým procesorom, 5,1” displejom s rozlíšením 1 080 x 1 800 b. a 8 Mpix fotoaparátom. Ako prvý smartfón na svete môže mať 128 GB priestoru vo vnútornom úložisku.

Za cenu tesne pod tristo eur inak ponúkne výbornú výbavu: osemjadrový procesor, 2 GB RAM, 5,1-palcový displej s rozlíšením 1 080 x 1 800 bodov a OS Android s vlastnou nadstavbou Flyme 3.0. Klasické softvérové či hardvérové tlačidlá Domov a Späť tu nenájdeme. Celé ovládanie obsluhuje stredové senzorové tlačidlo (na notifikácie môže upozorňovať blikaním) a gestá spod plochy pod displejom.

Zadný fotoaparát dostal rozlíšenie osem, predná kamera potom dva megapixely. Obe sú schopné nahrávať Full HD (1 920 x 1 080 b.) video pri 30 fps. Nechýba tu Wi-Fi, GPS spolu s Glonass, Bluetooth vo verzii 4.0 a USB OTG pre pripojenie externých diskov a periférií cez microUSB port. HDMI port nahradila techológia Miracast.

Na jeden záber: Meizu MX3

Značka Meizu má od dnešného dňa na Slovensku svoje oficiálne zastúpenie a model MX3 si môžete kúpiť aj u mobilného operátora O2. Čoskoro nájdete na našej stránke aj kompletnú recenziu.

ikona

Meizu vstúpilo na slovenský trh. MX3 v ponuke O2Od dnešného dňa má značka Meizu oficiálne zastúpenie na Slovensku. Výborne vybavený model MX3 s cenovkou tesne pod tristo eur sa už nachádza aj v ponuke O2. Pripravili sme pre vás aj krátky video pohľad na túto "novinku".

Diskusia k článku:

Knoxville 03.11.2014 - 20:31

Konkrétne tento model od Meizu som mal a žiadna sláva... Po dvoch týždnoch šiel z domu...

Lukas03.11.2014 - 20:48 Trvalý odkaz

mohly by este skusit xiaomi aspon mi2 aj 3

Richard Hombauer03.11.2014 - 21:05 Trvalý odkaz

Konxville, nezdráhaj sa, buď konkrétnejší. :)

Michal03.11.2014 - 21:25 Trvalý odkaz

Skoda akurat tej pamäte,inak pohoda

Knoxville03.11.2014 - 21:37 Trvalý odkaz

Takže ak to mám zhrnúť batéria sa mi velmi rýchlo vybíjala aj pri nečinnosti a vypnutí všetkých vecí a naopak zapnutí kadejakých šetriacich módov...
Na ten zadný kryt vážne pozor,mne sa ho na tretí krát pri výmene sim-karty "podarilo" dokonca zlomiť.Velmi zlé riešenie od výrobcu... Klávesnicu som riešil doinštalovaním SfiftKey Keyboard napr. kde bola aj spmínaná bodka orientacia ale bohužial nefungovala ani mne...Mimochodom,kedze bol telefon dovezeny dost bola pre mna problematicka registracia uctu na Flyme aby som sa mohol zaregistrovat na google ucet a cez obchod si doinstalovat potrebne aplikacie kedze menu bolo v anglictine a "hlboko" v menu dokonca este cinske znaky takze po natvrdo nainstalovanom More Locale boli v telefone 3 jazyky a bol z toho hotovy miš-maš...
Naopak co sa mi pacilo boli celkove rozmery a hlavne displej ci uz kvalitou a hlavne velkostou tie tenke okraje boli super a ten displej vyzeral opticky vacsi pri zachovani povodnych rozmerov.Dalej rychle svizne menu celkom graficky podarena nadstavba zrejme inspirovana Apple Iphonom.Reprak bol sice len jeden a zle umiestneny kvalita pre mna ako audiofila bola prekvapivo dobra.To je asi tak strucne vsetko,ak ma niekto nejake otazky kludne odpoviem...

Celá diskusia 19 príspevkov