JBL Voyager - vesmírna sonda do vašej obývačky

Recenzia bezdrôtového domáceho audio systému s kvalitným zvukom, ktorý sa skladá zo subwoofera a odnímateľného Bluetooth reproduktora.

Výrobca sa zrejme inšpiroval názvom a možno aj tvarom sondy Voyager 1, ktorá nás už od septembra 1977 informuje o tom, čo sa deje na vzdialených miestach nášho vesmíru, kam zatiaľ nedoletelo žiadne iné, človekom zostrojené zariadenie.

Základné parametre

Frekvenčný rozsah 65 Hz — 20 kHz, zosilňovací výkon 2 x 7,5 W (prenosné zariadenie) + 1 x 15 W (subwoofer), podpora Bluetooth, SNR 80 dB, 1 000 mAh Li-Pol batéria, nabíjanie 2,5 hodiny, do 5 hodín prehrávania, 3,5 mm audio jack, USB konektor.

Obsah balenia: 1x JBL Voyager, 1x nabíjačka, dokumenty.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

JBL Voyager je inovatívny bezdrôtový domáci audio systém kónického tvaru, ktorý sa skladá z 15 W subwoofera s dokovacím systémom (základne) a odnímateľného Bluetooth reproduktora. Jeho 1 000 mAh batériu nabijete cez microUSB vstup bežnou nabíjačkou na mobil alebo vložením do dokovacej stanice. Zvuk, ktorý sa z 30 W reproduktora šíri je naozaj veľmi príjemný, kvalitou i hlasitosťou. Bez problémov zaplní celú miestnosť. Technológia SoundClear potlačí šum a ozvenu.

Na zadnej strane sa ukrýva aux-in vstup, USB port na nabíjanie smartfónu či tabletu a napájací konektor, subwoofer totiž hrá, len ak je pripojený do elektrickej siete. Na odnímateľnej časti, ktorú si môžete so sebou zobrať kamkoľvek, je umiestené ovládanie hlasitosti, Bluetooth tlačidlo pre párovanie, vypínač a tlačidlo pre príjem hovoru. Pri ňom si však protistrana sťažovala na nie celkom zrozumiteľný zvuk.

Výdrž na jedno nabitie je približne päť hodín, čo je slušná hodnota. Zostávajúca kapacita je priebežne indikovaná LED-kami okolo ovládacích tlačidiel. Samotné nabíjanie trvá asi 2,5 hodiny.

Orientačná cena: 239 € (Vždy.sk)

Na jeden záber: JBL Voyager

Záver:

Bezdrôtový reproduktor JBL Voyager je veľmi príjemným prekvapením. Cenovka je síce trošku vyššia, reproduktor zakúpite v slovenských obchodoch za približne 239 eur, no za tie dostanete prenosné zariadenie s kvalitným zvukom a inovatívnou konštrukciou, ktoré vám nahradí domáci audio systém.

Tento text pôvodne vyšiel v Riview 10/2014, kde nájdete množstvo zaujímavých článkov o technike, cestovaní, knihách a filmoch. Digitálny magazín Riview je tu pre vás každý mesiac.

Diskusia k článku:

Igor 03.12.2014 - 16:35

Rišo, taký koberec majú aj rodičia :D sranda ale že u teba to vyzerá asi tak stokrát lepšie :D

Lumiak62508.12.2014 - 12:10 Trvalý odkaz

Mne sa podobné repráky nepáčia. Je to, iba mono zvuk a dizajnovo to vyzerá hrozne. Doma mám repráky HP 2v1 na pc, ale fungujú aj s mobilom, alebo tabletom. Aj obyčajná tlačítková Nokia na tom hraje.

Celá diskusia 2 príspevky