Plantronics M90 - uvoľní ruky aj majiteľom dvoch telefónov

Recenzia malého bezdrôtového Bluetooth slúchadla, ktoré spárujete s dvomi zariadeniami naraz a v pohotovostnom režime vám vydrží aj tri mesiace.

Bluetooth slúchadlo Plantronics M90 je nástupcom modelu Explorer M55, ktorý sme testovali v apríli tohto roka. Váži len osem gramov a pohodlne sa nosí, takže s ním bez problémov vydržíte aj niekoľko hodín.

Základné špecifikácie:

Bluetooth 3.0, funkcia Multi-Point (spárovanie s dvomi zariadeniami naraz), hmotnosť 8 gramov, doba hovoru do 11 hodín, v pohotovostnom režime DeepSleep až 180 dní, nabíjanie cez microUSB port, A2DP profil, redukcia šumu, ovládanie hlasitosti.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Mnohí si možno myslia, že bezdrôtovým slúchadlám, ktoré sa upevňujú za ucho už dávno odzvonilo, a že boli populárne medzi podnikateľmi pred niekoľkými rokmi. No nie je tomu tak. Aj dnes nájdu svoje uplatnenie, napríklad počas šoférovania alebo kedykoľvek, keď potrebujete mať voľné ruky a zároveň nechcete stratiť telefónne spojenie s blízkymi či kolegami.

Kvalita hovoru, bohužiaľ, stále nie je taká dobrá, ako pri klasickom telefonovaní s mobilom pri uchu a druhá strana zvyčajne rozdieľ v kvalite hovoru registruje. No v niektorých situáciách je určite táto voľba bezpečnejšia a rozumnejšia.

Výhodou tohto modelu je možnosť spárovania s dvomi mobilnými zariadeniami naraz, takže keď vám niekto zavolá na jedno alebo druhé telefónne číslo, jednoducho hovor prijmete pomocou stredového tlačidla.

Slúchadlo sa vypína a zapína pomocou posuvného ovládača a jeho zapnutie indikuje aj zelená dióda. Vo vypnutom stave vydrží, vďaka úspornému režimu DeepSleep, až tri mesiace. Čo je veľmi slušná hodnota. Môžete ho tak mať odložené v aute, používať podľa potreby a z času načas nabiť. To uskutočníte pomocou microUSB konektora.

Stav batérie a pripojenie k telefónu sa dozviete z hlasových príkazov v slúchadle, bohužiaľ len v anglickom, nemeckom a ruskom jazyku. Slovenčinu ani príbuznú Češtinu nečakajte.

Po boku slúchadla sa nachádzajú tlačidlá ovládania hlasitosti, ktorými si môžete regulovať aj hlasitosť v mobile.

Na jeden záber: Plantronics M90

Cena Plantronics M90 je asi 25 eur, čo je príjemná cenovka, a nájdete ho napríklad na stránke www.andreashop.sk. Paletu produktov Plantronics hľadajte napríklad na www.plantro.cz.

Záver:

Bluetooth slúchadlo Plantronics M90 je malé, ľahké a užitočné príslušenstvo, ktoré oceníte nielen ako vodič auta. Počítajte ale s mierne nižšou kvalitu hovoru, ktorá je však vyvážená bezpečnejšou jazdou.

Diskusia k článku:

Dusan 18.12.2014 - 09:20

Dobrý deň, šlo by tento model spárovať i s počítačom pre používanie Skype? Rád by som mal univerzálne riešenie, ktoré môžem použiť všade a nemusel kupovať viac slúchadiel. Mal som raz slúchadlo myslím že od Nokie, počítač ho identifikoval, no nevedel som sfunkčniť slúchadlo ako reproduktor, tak som ho vrátil. Vďaka za recenziu!

nerd19.12.2014 - 18:04 Trvalý odkaz

ked dokazes z PC posielat zvuk cez BT tak to bude fungovat :D

Celá diskusia 2 príspevky