Plantronics BackBeat Pro - ergonomický orgazmus

Recenzia bezdrôtových NFC slúchadiel, ktoré nás veľmi príjemne prekvapili. Kvalitou zvuku, doplnkovými funkciami i dlhou výdržou na jedno nabitie.

Bluetooth slúchadlá Plantronics Backbeat Pro patria k tomu najlepšiemu, čo sme zatiaľ v tejto cenovej kategórii, okolo dvesto eur, testovali. Ponúkajú zaujímavé funkcie, ktoré inde nenájdete a výbornú výdrž na jedno nabitie.

Základné špecifikácie:

Bluetooth 4.0 (dosah až 100 metrov), NFC, pripojenie dvoch Bluetooth zariadení naraz, hmotnosť 340 gramov, 40 mm meniče, frekvenčný rozsah: 20 Hz-20 kHz, 3,5 mm jack, microUSB konektor, zvukové výstrahy v 14-tich jazykoch (slovenčina chýba), doba nabíjania : 3 hodiny, výdrž na batériu až 24 hodín, pohotovostný režim do 21 dní, v režime DeepSleep až 3 mesiace.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

BackBeat Pro vynikajú aktívnym potlačením okolitých ruchov a výborným ergonomickým ovládaním, ktoré je integrované v obidvoch slúchadlách. Všetko funguje jednoducho a intuitívne. Nechýba ani tlačidlo pre príjem alebo ukončenie hovoru a spustenie alebo pozastavenie prehrávania hudby.

Výborná vec je pozastavenie prehrávanej skladby, keď odložíte slúchadlá z uší. Po nasadení späť sa prehrávanie opäť spustí. S týmto sme sa doteraz u žiadnych slúchadiel nestretli. Veľmi šikovné. Funguje to pri pripojení cez Bluetooth, nie cez kábel.

Súčasťou balenia je šikovné puzdro, nabíjací microUSB kábel a kábel s 3,5 mm jackom a diaľkovým ovládaním, ktorým môžete prijať hovor alebo regulovať hlasitosť. Na ušiach sedia veľmi dobre a ani niekoľkohodinové nosenie by nemalo vyvolať pocit nepohodlia.

Funkcia Active Noise Cancelling (aktívne potlačenie okolitého ruchu) vás uvedie do ničím nerušeného sveta, oceníte ju pri počúvaniu hudby keď nechcete byť rušení okolitým ruchom alebo pri maximálnom sústredení v tichu.

Funkcia OpenMic vám naopak umožní nastaviť hladinu zvukov v okolí, ktoré budete počuť.

Výdrž na jedno nabitie je výborná, a to až 24 hodín, stav batérie vám oznámi hlasová zvučka po zapnutí slúchadiel alebo indikačné LED diódy umiestnené po stranách. Hlasové oznámenia sú v 14-tich jazykoch, slovenčina ani čeština sa tu však nenachádza. V pohotovostnom režime by vám mali vydržať 21 dní, pri použití režimu DeepSleep sa dostanete až na 180 dní.

Orientačná cena: 193 € (Pricemania.sk)

Na jeden záber: Plantronics BackBeat Pro

Paletu produktov Plantronics hľadajte napríklad na www.plantro.cz.

Záver:

Celkový pocit zo slúchadiel Plantronics BackBeat Pro je veľmi dobrý; ich ovládateľnosť a prerušovanie prehrávania hudby po odložení z hlavy sú prudko návykové vlastnosti. Vytknúť im môžeme len pár chybičiek. Odporúčame ich najmä priaznivcom výraznejšej reprodukcie hĺbok a poslucháčom elektronickej hudby, prípadne tým, čo často počúvajú hudbu na nižších hlasitostiach s využitím funkcie potlačenia okolitých ruchov.

Slúchadlá Plantronics BackBeat Pro sú naozaj príjemným prekvapením tohto roka a v cenovej kategórii do dvesto eur len ťažko hľadajú konkurenta.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu