Alcatel Onetouch Pixi 3: smartfóny kompatibilné s tromi platformami

Nový rad Pixi 3 má priniesť cenovo dostupné smartfóny v rôznych veľkostiach uhlopriečok, podporou LTE a kompatibilitou s tromi najpoužívanejšími platformami: Android, Windows Phone a Firefox OS.

Na medzinárodnej výstave CES 2015 v Las Vegas chce Alcatel zaujať novou rodinkou smartfónov z produktového radu Pixi 3. Trojka v názve naznačuje, že ide nielen o tretiu generáciu radu Pixi, ale že zariadenia podporujú aj tri známe operačné systémy: Android, Windows Phone a Firefox.

Nepôjde však o možnosť spúšťať na smartfóne operačné systémy podľa nálady či aktuálnych potrieb, to by bolo síce prevratné, ale náročné nielen na pamäť, ale aj hardvérové požiadavky. Zákazník sa pred kúpou rozhodne pre konkrétny model s veľkosťou uhlopriečky (od 3,5’’ do 5’’), ktorá mu vyhovuje a vyberie si, ktorý operačný systém má na zariadení bežať. Alcatel chce týmto krokom zrejme získať aj zákazníkov iných platforiem. Aj keď Android s najväčšou pravdepodobnosťou bude dominovať. Okrem 3G konektivity ponúknu vybrané modely aj LTE technológiu.

Pre slovenských zákazníkov máme dve správy. Tá dobrá je, že sa lacné smartfóny radu Pixi 3 dostanú aj na náš trh, tá zlá hovorí, že pôjde iba o dva modely: Pixi 3 (3,5) a Pixi 3 (4), obidva len vo verzii s OS Android a podporou 3G.

Medzi hlavné špecifikácie Pixi 3 (3,5’’) patrí dvojjadrový 1 GHz procesor, 512 MB RAM, 4 GB vnútorná pamäť, 3,5’’ HVGA displej a 1 150 mAh batéria. Pixi 3 (4’’) ponúkne dvojjadrový 1 GHz proceosor, 512 MB RAM, 4 GB vnútornú pamäť, 4’’ WVGA displej a 1 400 mAh batériu. Ceny zatiaľ nepoznáme.

Články so základnými informáciami o novinkách, ktoré sa plánujú pre český a slovenský trh, pripravíme v najbližších dňoch. Patrí medzi ne aj smartfón Onetouch Pop 2 a tablet Pop 10.

zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Nightmare 06.01.2015 - 15:12

Zaujimavy tah od Alcatelu...ja som si tiez najprv myslel ze bude mat 3 OS v jednom :D

ondrakomous06.01.2015 - 16:55 Trvalý odkaz

tri systemy v jednom to sou windows vista.

Celá diskusia 2 príspevky