HTC One M8 dostáva aktualizáciu na Android 5.0.1 Lollipop

Čitateľ Johan nás informoval o dostupnosti najnovšej verzie Androidu pre poslednú vlajkovú loď HTC. Okrem dizajnových zmien potešila vylepšená stabilita problémových aplikácií, naopak, zmizla možnosť odomknúť telefón skenom tváre.

Majitelia high-edu HTC One M8 majú dôvod na radosť. Očakávaný update z verzie 4.4.4 KitKat na najnovší Android 5.0 Lollipop sa začal šíriť Európu, nevynímajúc Slovensko. Náš čitateľ, ktorý si smartfón zakúpil vo voľnom predaji, sa podelil aj o niekoľko čerstvých postrehov.

Najvýraznejšou grafickou zmenou prešla rolovacia lišta, ktorá je priehladná a zmenilo sa prepínanie medzi prepínačmi a oznamovanými udalosťami. V novom prostredí sa toto prepnutie uskutočňuje opätovným zrolovaním už rozrolovanej lišty. Rolovanie dvoma prstami ostalo nezmenené.

ikona

Recenzia: HTC One (M8) - väčší, lepší a hlasnejšíSolídny nástupca minuloročného HTC One je v mnohých smeroch lepší, no majiteľa predchodcu nemusí veľmi zaujímať.

Systém bol aj s predchádzajúcou verziou rýchly, preto žiadne ešte väčšie zrýchlenie nezaregistroval. Zlepšila sa však stabilita niektorých problémových aplikácií, ktoré si s Androidom 4.4.4 občas nerozumeli. A zdá sa, že je k dispozícii aj viac voľnej RAM. Čo však zamrzí, je absencia možnosti odomknúť telefón skenom tváre, ktorý bezchybne fungoval aj pri slabom svetle. Teraz táto možnosť v nastavení chýba.

Dorazila aktualizácia aj na váš smartfón? Aké novinky ste zaregistrovali? Budeme radi, keď sa so svojimi postrehmi podelíte s ostatnými v diskusii pod článkom.

Za čitateľský tip a screeny ďakujeme.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu