O2: TOP5 najpredávanejších smartfónov a tabletov v januári

Zdá sa to možno neuveriteľné, ale v januárovej päťke najpredávanejších telefónov nedošlo k žiadnej zmene. Nájdeme tu rovnaké telefóny v tom istom poradí ako v decembri. Malé zmeny nastali len medzi tabletmi.

V januárovom rebríčku nenastala žiadna zmena, ani kozmetická, kedy si niektoré modely len vymenia pozície. Všetko ostalo na svojom mieste tak, ako to bolo v posledný mesiac minulého roka. Zákazníkov najčastejšie zlákali cenovo dostupné androidy, medzi najdrahšie z pätice najpredávanejších patrí Samsung Galaxy S5 mini. Ten sa opäť nachádza na piatom mieste.

Titul obhájil lacný smartfón Lenovo A536 nasledovaný Samsungom Galaxy Trend Plus, ktorý sa aktuálne v ponuke e-shopu O2 už nenachádza, možno sa nejaké kúsky nájdu ešte v predajniach. Ďalšie Lenovo, s označením S580, nájdeme na tretej priečke, a štvrtá patrí, tak ako v decembri, androidu obľúbenému aj u konkurenčných operátorov - Sony Xperii E3.

Nasledujúci zoznam je doplnený o cenu telefónu, ktorá platí pre paušálny mesačný poplatok 20 € (Strieborný paušál).

1. Lenovo A536 (0 €)

2. Samsung Galaxy Trend Plus (už nie je v ponuke)

3. Lenovo S580 (2 €)

4. Sony Xperia E3 (2 €)

5. Samsung Galaxy S5 mini (168 €)

O2 smartfóny

ikona

O2: TOP5 najpredávanejších smartfónov v decembriV predvianočnom období uprednostňovali zákazníci O2 cenovo dostupné androidy, opäť bodovala značka Lenovo a Samsung.

Mini rebríček TOP5 smartfónov zostavujeme z desiatky najpredávanejších telefónov za uplynulý mesiac. Ktoré modely patril do zvyšnej pätice? V tej januárovej sa nachádza Apple iPhone 6 v 16 GB verzii, Samsung Galaxy Ace Style, Huawei Ascend G620s, Huawei Ascend Y530 a jediný featurephone Nokia 220.

Medzi najobľúbenejšími tabletmi nájdeme rôzne značky. Nextbook je opäť prvý, darilo sa aj Lenovu i Prestigiu. Zákazníci si kupovali aj tablety značky Acer a Asus. Niektoré modely však už nie sú v ponuke, nahradili ich novšie verzie. Aj tu nájdete v zátvorke cenu zariadenia určenú pre Strieborný paušál.

1. Nextbook 7’’ Wi-Fi (0 eur)

2. a 3. Lenovo S8 (98 eur)

2. a 3. Prestigio MultiPad Color 8.0 3G (už nie je v ponuke)

4. Acer Switch 10 (už nie je v ponuke)

5. Asus Fonepad FE170CG (0 eur)

Zdroj: operátor

Diskusia k článku:

Lumiak625 09.02.2015 - 19:27

Zmeny nie sú, lebo u operátorov kúpia mobil, iba staré konzervy. Väčšina ľudí si kúpi mobil aký chce a nie sú odkázaní na osekanú a predraženú ponuku od operátora.

Michal09.02.2015 - 21:50 Trvalý odkaz

to teda je, praveže od operatorov kupuje mobil čoraz viac ludi..Ak chces telefonovat musis mat operatora, k programu sa ti viaže možnost zobrat telefon..no nezoberieš ho ked mas na neho akciovu ponuku? bezohladu na to či pre seba niekoho ineho alebo ti leži v poličke ako založný, či ho použivas alebo nie..Proste ked si predlžujem paušal tak nech aj zoberem niečo za euro alebo 5 euro-10euro, švihnem to na bazoš za 50 a mam zarobene.

jarpo09.02.2015 - 22:53 Trvalý odkaz

Mišo: Samozrejme ze telefon od operatora nezoberiem! Tie ceny su tam take nevyhodne, ze keby som zobral ako si uviedol tel. za napr. 10 eur, tak je ho plna cena bude tak 40 a teda ho predas ledva za 30. A preto sa asi nebudem viazat na dva roky. Lumiak ma pravdu, telefon od operatora kupi len clovek, co si nevie spocitat vyslednu cenu telefonu.

Manobb09.02.2015 - 23:48 Trvalý odkaz

Veru, veru ... a takých "jednoduchých ľudí" je žiaľ na Slovensku veľa, a preto to ide so Slovenskom dole vodou ...

Mnohým Slovákom žiaľ chýbajú znalosti z elementárnej logiky a matematiky, preto nevedia zastať k problematike (ne)výhodnosti správny postoj a rozhodnu sa nesprávne ...

... a aj preto sa majú exekútori tak dobre ...

Celá diskusia 24 príspevkov