Sony Xperia Z4 ani Xperia Z4 Compact sa na MWC 2015 zrejme neukáže

Vyzerá to tak, že sa Sony vracia k rokmi overenému modelu - predstavenie jednej vlajkovej lode za rok. Predsa len, prinášať každých šesť mesiacov nový high-end, ktorý sa od svojho predchodcu líši len minimálne, nemá asi veľký význam. A zrejme to neocenili ani zákazníc

Kto čaká na nové top modely od Sony, bude asi sklamaný. Všimli ste si na internete nejakej "uniknutej" snímky nových Xperií? My nie. Domnievame, že sa na veľtrhu MWC 2015 v Barcelone štvrtej generácie vlajovej lode línie Z nedočkáme. Prečo? Včera Sony prekvapivo odhalilo novinku nižšej strednej triedy Xperia E4, ktorá zatiaľ vyvolala skôr viac otáznikov než nadšenie. A na barcelonskú výstavu výrobca nenaplánoval žiadnu tlačovú konferenciu s živým prenosom, preto v redakcii neočakávame predstavenie žiadneho prelomového modelu. Pravdepodobne jedinou hviezdou veľtrhu bude konkurenčný Samsung Galaxy S6. Zatieniť ho bude naozaj ťažké.

ikona

Sony Xperia Z3 - opatrný fejslift zet-dvojkyRecenzia top Xperie so silnejším procesorom, rovnakým 5,2'' Full HD displejom, 21 Mpix fotoaparátom a stereo reproduktormi. Otravný kryt microUSB ostal.

Takže to vyzerá, že až do jesene ostane vlajkovou loďou Xperia Z3 a jeho mini verziou Xperia Z3 Compact. Obidva modely stále majú zákazníkom čo ponúknuť, tí určite ocenia vodeodolnú, kvalitnú konštrukciu, špičkový hardvér a dobrú výdrž. Nám v redakcii učarovala hlavne kompaktná 4,6’’ verzia.

ikona

Sony Xperia Z3 Compact - už len krôčik k dokonalostiRecenzia špičkového androidu kompaktných rozmerov s 4,6'' HD displejom, vodeodolnou konštrukciou a výbornou výržou. Škoda priemerného, aj keď 20,7 Mpix fotoaparátu.

Na jeden záber: Sony Xperia Z3

A čo vy? Ste za jednu vlajkovú loď ročne alebo by ste sa z nového high-endu chceli tešiť každého pol roka?

Diskusia k článku:

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease 11.02.2015 - 10:57

Mne osobne je to jedno či uvedú jednu, alebo 3 vlajkové lode ročne. Z pohladu zákazníka nevidím žiadnu nevýhodu uvádzať 2 top modely, skôr naopak. Ceny rýchlejšie klesali nadol. Z pohľadu výrobcu je to samozrejme harakiri. Omnoho väčšie náklady, ktoré sa iste premietli do červených čísel.

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne11.02.2015 - 11:37 Trvalý odkaz

No pokial Z4/Z4C budu stat za to, oplati sa pockat. Hlavne by mohli nieco urobit s fotoaparatom, skor so softverom a s algoritmami pre meranie expozicie, hardver dokaze toho celkom dost ale ta automatika im velmi nejde...

Juraj11.02.2015 - 11:58 Trvalý odkaz

Podla mna jedna vlajkova lod rocne uplne staci. Menia sa aj tak minimalne, dizajn skoro rovnaky (Z1, Z2), softwarovo tiez nie mnoho zmien a aspon maju cas to viac zdokonalit ako uponahlat. Z3 sa vlastne od Z2 lisi hlavme dizajnom, nepocitam detaily.

Celá diskusia 3 príspevky