Vlajková loď LG G4 prinesie aj nové používateľské prostredie UX 4.0

Spolu s novou vlajkovou loďou G4, príde koncom tohto mesiaca aj vylepšené používateľské prostredie LG UX s množstvom nových funkcií.

Posledné roky prichádza s každou vlajkovou loďou aj nová verzia používateľského prostredia LG UX. Napríklad obľúbené funkcie Quick Memo a QSlide boli prvýkrát predstavené na modely Optimus G v roku 2012 na verzii UX 1.0, bezpečnostný prvok Konck Code prinieslo G2 vo verzii UX 2.0.

Podľa výrobcu sa doteraz vylepšenia UX všeobecne zameriavali na väčšie pohodlie všetkých používateľov, nové LG UX 4.0 je však prispôsobené pohodliu každého jednotlivca. S niektorými funkciami z nového prostredia sa môžu stretnúť už aj majitelia zakriveného G Flex 2.

Spoločnosť sa rozhodla, že grafické rozhranie a jeho funkcie zjednoduší a odstráni množstvo nadbytočných konfiguračných krokov. Napríklad Quick Shot je nová funkcia, ktorá umožňuje zhotoviť snímku rýchlo bez nutnosti odomknutia obrazovky.

Vylepšenia sa dočkal aj Smart Bulletin, ktorý obsahuje ďalšiu úvodnú obrazovku s prispôsobiteľnými informáciami a okrem iného sa dá prepojiť aj s rôznymi aplikáciami tretích strán a informuje o fyzických aktivitách a či spálených kaloriách.

Nové UX 4.0 ponúka širšiu škálu možností úprav na základe vlastných preferencií a záujmov. Nový fotoaparát ponúka len tri režimy - Simple, Basic and Manual, aby vyhovoval potrebám všetkých. Od amatérov po expertov. Vylepšený Kalendár ponúka viac možností výberu a usporiadaní jednotlivých udalostí, zdieľanie na sociálnych sieťach a ovládanie jednoduchými gestami.

Funkcia Smart Notice (podobne ako Google Now) sľubuje viac personalizované oznámenia o počasí, cestovaní a viac analyzuje vašu každodennú rutinu a návyky. Ďalším príkladom väčšieho prispôsobenia je Galéria, kde môžete vytvárať albumy udalostí založených na mieste, kde sa snímky vytvorili, Ringtone ID automaticky komponuje unikátne zvonenie pre každého volajúceho uloženého v zozname obľúbených kontaktov a podobne.

Nová vlajková loď LG G4 bude spolu s novým prostredím LG UX 4.0 predstavené koncom tohto mesiaca. Dá sa očakávať, že sa nové prostredie neskôr rozšíri formou aktualizácie na vybrané modely. Kedy a ktoré zatiaľ nevieme.

Zdroj: lgnewsroom.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu