Apple Watch si v prvý deň objednalo takmer mililón zákazníkov

Apple sa o budúcnosť hodiniek Watch zrejme nemusí báť. Už takmer milión používateľov vyjadrilo svoj záujem predobjednávkami. Základňa Apple fans je naozaj silná.

Aj keď sa prvým inteligentým hodinkám Apple po ich predstavení nedostalo búrlivých ovácií, najmä kvôli mizernej výdrži a vysokej cene, našli si svojich fanúšikov, Svedčí o tom vyše 957-tisíc predobjednávok, ktoré výrobca spustil 10. apríla. Reálne sa začnú predávať 24. apríla 2015.

Nikoho zrejme neprekvapí, že najpočetnejšia skupina zákazníkov si objednala najlacnejšiu verziu z edície Sport, a až 71 % spotrebiteľov sa rozhodla pre väčší 42 mm model. Najpopulárnejšou farbou je univerzálna Space Grey. Vyplýva to z odpovedí niekoľkých tisíc respondentov, ktorí sa po objednávke hodiniek zúčastnili hlasovania.

ikona

Smart hodinky Apple Watch chcú prevalcovať konkurenciu O smart hodinkách Applu sa hovorilo už veľa a dlho, no vždy išlo len o fámy a špekulácie. Teraz sú však konečne tu, a dokonca v dvoch veľkostiach. Sú vodeodolné, zmerajú vám tep, spočítajú kalórie a môžete ich ovládať aj hlasom.

Konečné číslo bude oveľa vyššie, pretože tento údaj sa zatiaľ týka iba USA. Medzi ďalšie trhy, kde sa Apple Watch dajú objednať patrí Nemecko, Veľká Británia, Francúzsko, Kanada, Čína a Japonsko. Predobjednávka ešte neznamená reálny predaj zákazníkovi, len dopyt, no dá sa očakávať, že väčšina z nich si hodinky nakoniec aj kúpi.

Ceny sú nastavené dosť vysoko, na to sme pri Apple zariadeniach zvyknutí, na najlacnejší model Watch Sport s plastovým remienkom a 38 mm ciferníkom si prichystajte 399 eur, hodinky s väčším, 42 mm ciferníkom majú v nemeckom Apple Store cenovku 449 eur. Watch Classic kúpite za 649 eur (resp. za 699 eur) a na najdrahšie Watch Apple Edition si pripravte najmenej 11-tisíc eur.

ikona

Apple Watch prídu v apríli. Budú drahé a vydržia len 18 hodín Na dnešnej tlačovej konferencii oznámil Apple dostupnosť a ceny svojich prvých inteligentných hodiniek. Poslúžia vám ako predĺžená ruka vášho iPhonu, vybavíte s nimi aj hovor či správu.

Kedy sa začnú predávať aj u nás zatiaľ nie je známe.

Zdroj: intelligence.slice.com

Diskusia k článku:

Igor 14.04.2015 - 14:26

v tomto mi Apple mierne pripomína Smer SD

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease14.04.2015 - 14:50 Trvalý odkaz

Kua 1 milión beta testerov. Hodinky ešte naživo nevideli, ale objednať treba.
Vonku je síce už zopár recenzií.

TheVerge: "Problémy s výkonom, a to najmä s aplikáciami a lokalizačnými službami"

ZDnet: "aplikácie tretích strán sú naozaj skôr ako vzdialené aplikácie telefónu: majú tendenciu pomaly načítavať dáta do hodiniek. Nefungujú, keď sú hodinky odpojené od vášho iPhone"

Dosť je vyčítaná výdrž. Pri aktívnom užívaní 12 hodín.

Ale je tu riešenie. Krásny náramok Wipowerband - zdvojnásobí výdrž Apple Watch

[img]http://zdnet4.cbsistatic.com/hub/i/2015/04/13/55661cc7-34ef-478d-96c0-4…] [img]http://zdnet1.cbsistatic.com/hub/i/2015/04/13/08efc36d-406d-4b4c-8a87-a…]

aesace14.04.2015 - 15:25 Trvalý odkaz

To si igor trafil..naozaj Smer a Apple maju vela spolocneho. Na kvalite nezalezi, dolezita je kvantita a to, ze nas to vyjde draho. Nastastie Apple produkty si zaplatia len ich zakaznici, kym za Smeracku drahotu platime my vsetci-teda aj ti, co si tento paskvil nevybrali.

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne14.04.2015 - 15:45 Trvalý odkaz

Nezatahujte sem politicky offtopic. Toto si dovoli tvrdit len kratkozraky jedinec, ktory ma s Apple 0, slovom nula sekund skusenosti a riadi sa len hejterskymi nazormi na internete a hejtuje to cele, pretoze si to nemoze dovolit.

A nie, toto krcovito-zlcovite skuvinanie nie je humor.

sysell14.04.2015 - 17:33 Trvalý odkaz

smart hodinky by som sa hanbil nosti, este mozno nejake nenapadne ale ten aple grc to je cista sedlacina.

Celá diskusia 11 príspevkov