iPhony v O2 výrazne zdraželi. Za všetkým stojí Apple

Kto si plánoval v blízkej dobe kúpiť v O2 niektorý z modelov Apple iPhone, môže byť po návšteve e-shopu alebo predajne mierne šokovaný. Ich cena narástla proti pôvodnej aj o sto eur. Čo je za tým? Pýtali sme sa kompetentných.

Len pred niekoľkými dňami ste si napríklad Apple iPhone 6 v základnej 16 GB verzii mohli kúpiť k Diamantovému O2 Paušálu za doplatok 133 eur, pri uplatnenom bonuse na telefón vo výške 528 eur. Teraz už musíte z peňaženky vytiahnuť o rovných 104 eur viac. A to je dosť. Pri kúpe tohto modelu v hotovosti cez e-shop zaplatíte 765 eur. No napriek zdraženiu je pri porovnaní s konkurenciou cena tohto modelu pri najvyššom paušále stále najvýhodnejšia.

Pritom oficiálny Apple Store, napríklad v susednom Rakúsku, zatiaľ predáva iPhone 6 16 GB za odporúčanú cenu 699 eur. Pri vyšších modeloch iPhonu 6 alebo pri iPhone 6 Plus je rozdiel medzi oficiálnou distribúciou a e-shopom O2 ešte vyšší (112 eur pri iPhone 6 Plus 128 GB). Rovnakú plnú cenu má na svojej stránke napísanú aj konkurenčný Telekom, Orange má cenovku nastavenú dokonca ešte nižše. Ako bežnú cenu má uvedenú sumu 680 eur. O 85 eur nižšiu než O2. Je možné, že zvyšní operátori majú iného distribútora a stihli si zazmluvniť dostatočný počet zariadení za uvedené ceny.

ikona

Apple iPhone 6 Plus - skok zo štyroch palcov na päť a polRecenzia prvého tabletofónu od Applu, ktorý láka na 5,5'' displej, nový dizajn, tenšiu konštrukciu a silnejšiu batériu. Optická stabilizácia je len čerešničkou na torte.

U obidvoch konkurentov sú telefóny uvedené ako dostupné, takže zásoby sú aktuálne dobré. O2 sa naopak už dlhší čas potýka so zlou dostupnosťou niektorých modelov. S čím určite nebolo spokojné. Aj keď O2 nie je primárne predajcom telefónov, ale skôr predajcom služieb, rozdiel niekoľko desiatok eur v cenách smartfónov oproti konkurencii či bežným obchodom nebýva bežný.

ikona

Apple iPhone 6 - zbohom jablkovým mobilom do jednej rukyRecenzia zaobleného smartfónu z Cupertina so 4,7-palcovým Retina displejom, opäť o čosi lepším 8 Mpix fotoaparátom a ďalšími opatrnými vylepšeniami.

Zdražovanie nikdy nepoteší. A rozumný predajca, ktorý chce uspieť v konkurencii určite vždy dobre zvažuje, o koľko sa jeho cena vychýli oproti ostatným. Preto nás výrazné zdraženie Apple produktov prekvapilo. Prečo je tomu tak a čo sa stalo? Opýtali sme sa hovorkyne operátora, Martiny Jamrichovej, ktorá nám poskytla oficiálne stanovisko: "Všetky novinky zákazníkom prinášame vždy v čo najkratšom čase a za čo najnižšiu cenu. Nastavenie ceny však nezáleží iba od nás, ale najmä od výrobcu. V tomto prípade spoločnosť Apple zohľadňuje kurzové rozdiely v menách oproti americkému doláru. Na tento fakt vplyv nemáme, ponúkame však mnoho benefitov a výhod, ktoré to vyvážia. Netreba zabúdať na najvýhodnejšie bonusy na telefón na slovenskom trhu. S našim Diamantovým O2 Paušálom môžu mať zákazníci iPhone 6 16GB už za 237 Eur.

Za úvahu stojí možnosť využiť bonus na telefón nie v predajni alebo e-shope operátora, ale v elektrodome NAY. K tomuto spôsobu uplatnenia bonusu sa nedávno O2 vrátilo.. Aktuálne stojí v NAY iPhone 6 v 16 GB verzii 699 eur, pri použití bonusu k Diamantovému paušálu vo výške 528 eur doplatíte len 171 eur a iPhone je váš. Oproti nákupu u operátora tak ušetríte 66 eur. A to už stojí za zamyslenie.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu