Headphonies Series I

RECENZIA reproduktora Malý aktívny reproduktor s nabíjaním a prekvapivo veľkým výkonom.

Základné parametre:

výška 76 mm,

hmotnosť: 42 g (zistená)

informačná LED,

zabudovaná batéria,

výdrž: 4 hodiny reprodukcie

nabíjanie: 1 hodinu cez USB

V balení nájdete:

reproduktor, pripájací kábel, USB kábel pre nabíjanie, potrebné dokumenty.

Mnoho mobilných telefónov malých rozmerov ponúka výbornú hudobnú výbavu, no malý zvukový výkon. Výrobcovia sa snažia ponúknuť rôzne stereo efekty, ale s malým reproduktorom vyvážený zvuk dosiahnete len veľmi ťažko. Na trhu sa preto objavilo len zopár mobilných telefónov, ktoré dokážu bohato reprodukovať aj hĺbky. Spomenieme u nás predávané: Nokia N76,Nokia N95 (8GB) a hlavne BlackBerry Bold (9000).

Preto sme si pre vás pripravili malý test aktívneho reproduktora v tvare sympatickej postavičky. Tá obsahuje zabudovanú batériu pre štyri hodiny hlasnej reprodukcie. Dokazujú to aj naše testy. Nabíjanie trvalo hodinu, reprodukcia vyše tri.

Jediným dôležitým úkonom je zapnutie "panáčika" v jeho pravej nohe. Rozsvieti sa mu srdce a teraz už stačí len pripojenie 3,5 mm káblom ku počítaču, mobilnému telefónu či MP3 prehrávaču.

Zvuk je prekvapivo kvalitný a hlasný. Maličký panáčik reprodukuje hudbu lepšie než priemerný notebook aj väčšina malých reproduktorov k mobilným telefónom. V porovnaní s BlackBerry Bold je zvuk z Headphonies zameraný viac na výšky, stredy sú potlačené. V porovnaní s notebookom HP 2230s či Asusom Eee je zvuk z Headphonies podstatne krajší, doplnený aj o hĺbky. Headphonies je ideálny na počúvanie hudby z mobilného telefónu či počítača napríklad v detskej či internátnej izbe. Pri nižšej hlasitosti si užijete lepší zvuk než z mobilného telefónu, a stále máte možnosť pridať hlasitosť počas skladieb, ktoré sa vám páčia viac než ostatné.

Výhody:

- dizajn, rôzne postavičky,

- prekvapivá hlasitosť aj kvalita zvuku.

Nevýhody:

- chýba taštička na postavičku a dvojicu potrebných káblov,

- chýba automatické vypnutie pri nečinnosti.

Orientačná cena: 34,90 € (1 051,40 Sk) (shop.hladas.sk)

Záver

Headphonies je v prvom rade ideálny darček, napríklad pre vašu priateľku, ktorá rada počúva hudbu z mobilu či pozerá filmy v notebooku na internáte. Určite ocení dizajn, jednoduché nabíjanie z USB (ak nemá PC, stačí si kúpiť jednoduchú USB nabíjačku do elektrickej siete) a hlavne lepší zvuk. Výhodou tiež je, že po pripojení k mobilu môže nahlas počúvať aj obľúbenú rozhlasovú stanicu, keďže bez pripojenia slúchadiel, resp. headphonies, nedokáže rádio v mobile ani len zapnúť.

- produktová web stránka

Diskusia k článku:

Martin Hombauer 12.08.2009 - 17:25

Fizzy: V zavere preklep (jendoduchú ISB nabíja?ku)

anonymous12.08.2009 - 18:02 Trvalý odkaz

ja: ale aj v strede :)
....ku po?úta?u...

anonymous12.08.2009 - 18:17 Trvalý odkaz

Palino P.: Risko, mal by si tie recenzie pisat za bieleho dna, nie o druhej nad ranom ;-)

anonymous12.08.2009 - 21:30 Trvalý odkaz

Ronn: Uzasny darcek pre drahu. By mi to odrbala o hlavu a spytala sa ci neviem co s peniazmi :)))

anonymous12.08.2009 - 23:11 Trvalý odkaz

Richard Hombauer: to Ti moze povedat aj na Lexus LS400h, Nokiu N97, reproduktory Bang & Olufsen...ano, spominam luxusne veci, pricom toto je skor teenagersky zamerane. ale urcite by som na toto nepovedal, ze nevies co s peniazmi, ked cinske smejdy podobneho typu stoja kludne 10-15 eur v nasich obchodnych centrach. a toto, na rozdiel od nich, skutocne dobre hra. ;)
za preklepy vdaka, opravim ich.

Celá diskusia 25 príspevkov