Alan Wake 2 bol oficiálne predstavený prvým trailerom

Fanúšikovia sa dočkali. Štúdio Remedy konečne po dlhých jedenástich rokoch oznámilo titul Alan Wake 2. Pôjde o priame pokračovanie, ktoré však mení svoj žáner na survival horor. Bude temnejšie, mrazivejšie a strašidelnejšie.

Hra Alan Wake je pre mnohých fanúšikov kultovým dielom, ktoré sa nikdy nedočkalo pokračovania. Komunita ním stále žije, vďaka čomu nedávno dostal remastrovanú verziu s vylepšenou grafikou. Radosť fanúšikov však naplno naštartovalo až oficiálne oznámenie Alan Wake 2, ktoré prišlo po jedenástich rokoch od uvedenia prvého dielu. 

Pôjde o priame pokračovanie psychologického trileru Alan Wake z roku 2010. Dvojka však pritvrdí a mení sa na survival horor. Pre štúdio Remedy, ktoré za značkou opäť stojí pôjde vôbec o prvú skúsenosť s týmto žánrom. Pokračovanie tak bude temnejšie, mrazivejšie a strašidelnejšie. 

Remedy na hre pracovalo už dlhší čas, preto sa nevedeli dočkať, kedy ju konečne oznámia. Partnerom vývoja je Epic Games, takže Alan Wake 2 príde na PC práve prostredníctvom tejto služby. 

Okrem toho sa dostane aj na nové konzoly, teda PS5 a Xbox Series X / S. Vydanie je naplánované na rok 2023 s tým, že budúce leto sa dozvieme ďalšie podrobnosti. 

Zdroj: alanwake.com


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu