Android 12 vám umožní hrať hry už počas ich sťahovania

Nový balík nástrojov Android Game Development Kit umožní vývojárom implementovať do hier rôzne funkcie. Jednou z nich má byť možnosť hrať hry už počas toho, ako sa vám budú sťahovať.

Google oznámil novú sadu nástrojov Android Game Development Kit, ktorá umožní vývojárom využívať pokročilé funkcie počas prípravy ich hier. Profitovať z nich budú samozrejme hráči, ktorí určite ocenia možnosť hrať hry už počas ich sťahovania. Práve to by mal vďaka novému balíku nástrojov priniesť pripravovaný Android 12. 

Novinka by bola užitočná najmä pri veľkých hrách, ktorých sťahovanie je prirodzene pomalšie. Niečo podobné už funguje na online platformách ako PlayStation Store, Origin Access či Battle.net. Funkcia by mala byť integrovaná s novým Androidom do obchodu Google Play. Pre jej fungovanie však bude nutné, aby konkrétna hra využívala systém Play Asset Delivery. Ten pracuje s APK súbormi ako s balíčkami dát, ktoré sú do zariadenia sťahované postupne podľa potreby. 

Pre hranie hry počas sťahovania začína najskôr preberať spustiteľný súbor a až neskôr ďalšie dáta. Podmienkou je, aby bola hra väčšia než 150 MB. Nová sada nástrojov Android Game Development Kit sa navyše bude postupne aktualizovať a prispôsobovať rôznym verziám Androidu. Medzi ďalšie možnosti, ktoré ponúka patrí napríklad detailné sledovanie výkonu CPU a GPU v hrách. Vďaka tomu môže prispieť k lepšej optimalizácii. 

Zdroj: theverge.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu