Android 12 zrejme prinesie nový dizajn notifikácií

Nová verzia Androidu má priniesť niekoľko zaujímavých zmien. Týkajú sa nielen funkčných vlastností, ale aj dizajnu. Načrtla ich už aj aktuálna developerská preview verzia, ktorá ukázala redizajn notifikácií.

Každá nová verzia operačného systému Android so sebou prináša niekoľko zmien a noviniek. Výnimkou nebude ani dvanástka, ktorá by okrem rôznych vylepšení mala priniesť aj nový vzhľad notifikácií. Objavili sa v developerskej preview verzii a ide skôr o mierny redizajn. 

Prvky sú jemne upravené a premiestnil sa ukazovateľ množstva notifikácií. Po novom by mal byť farebný a výraznejší. Celé to pôsobí upravenejším dojmom. Nové upozornenia by tak mali byť lepšie viditeľné a šetria miesto na náhľad textu. Vďaka tomu by mohol byť bohatší a pred otvorením konkrétnej notifikácie by zobrazil ešte viac podrobností.  

Treba dodať, že stále ide len o náhľad developerskej verzie, ktorá sa do finálneho vydania ešte môže zmeniť. Okrem nových notifikácií by mal nový Android 12 umožniť zdieľať heslá od Wi-Fi zariadeniam v okolí

Zdroj: androidpolice.com

Diskusia k článku:

jarpo27.04.2021 - 21:51 Trvalý odkaz

,,Prvky sú jemne upravené a premiestnil sa ukazovateľ množstva notifikácií. Po novom by mal byť farebný a výraznejší. Celé to pôsobí upravenejším dojmom. Nové upozornenia by tak mali byť lepšie viditeľné a šetria miesto na náhľad textu. Vďaka tomu by mohol byť bohatší a pred otvorením konkrétnej notifikácie by zobrazil ešte viac podrobností. "
Keby tam potom nespravili ten nezmyselný odskok textu od začiatku, tak by to aj bola pravda :-/

Celá diskusia 1 príspevok