Apple vraj konkrétnych vývojárov neuprednostňuje a je transparentný

Spoločnosť momentálne čelí vyšetrovaniu zo strany protimonopolného úradu. Týka sa kauzy, v ktorej má Apple uprednostňovať v App Store veľkých vývojárov pred malými za konkrétne provízie.

Kalifornský výrobca čelí v poslednej dobe vyšetrovaniu zo strany protimonopolného úradu. Celá vec sa týka obchodu App Store, kde má Apple uprednostňovať konkrétnych vývojárov pred inými, za čo si údajne necháva zaplatiť provízie. Pravidlá obchodu majú obmedzovať najmä malých developerov a Apple ich vraj mení za pochodu podľa svojich potrieb. 

V celej kauze už vypovedal aj samotný Tim Cook, ktorý obvinenia popiera. Tvrdí, že Apple zaobchádza so všetkými vývojármi rovnako a pravidlá App Storu sú transparentné. Okrem toho zdôraznil, že nikdy nikoho neuprednostňovali a ich meter je rovnaký pre veľkých i malých vývojárov. 

Provízia počas spolupráce s Applom má byť 30 % v prvom roku a 15 % v ďalšom roku. Cook apeluje na to, že konkurencia existuje nielen zo strany zákazníkov, ale aj zo strany vývojárov. Firma sa tak podľa jeho slov snažiť o to, aby vytvárala spravodlivé konkurencieschopné prostredie. Protimonopolné konanie je stále v štádiu procesu a nám zostáva len čakať, či sa obvinenia potvrdia alebo vyvrátia. 

Zdroj: wccftech.com


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu