Bezkontaktne zaplatíte aj smartfónom Huawei. Stačí mať apku Curve

Aj majitelia smartfónov Huawei bez Google služieb môžu bezkontaktne platiť u obchodníkov. Apku Curve budú podporovať aj modely radu P50, ktoré čoskoro prídu na Slovensko.

Problémom smartfónov Huawei bez Google služieb, je absencia služby G Pay, teda možnosť bezkontaktne platiť telefónom za nákup v obchode pomocou apky Googlu. To sa už dávnejšie zmenilo. Aplikácia Curve je dostupná aj pre smartfóny Huawei s HMS (Huawei Mobile Services - Mobilné služby Huawei) a stiahnete si ju piamo z obchodu AppGallery.

Aplikácia funguje s ľubovoľnou bankou alebo poskytovateľom karty. Uložiť si do nej môžete debetné, kreditné aj vernostné karty. Potrebné údaje o karte môžete zadať ručne alebo ju oskenovať a doplniť len platnosť a CVV kód. Overenie údajov prebieha podľa pravidiel konkrétnej banky. Napríklad v prípade Tatra banky musíte uloženie karty do apky Curve potvrdiť v aplikácii banky.

Aplikácia tiež poskytuje možnosti cashbacku od stoviek značiek a umožňuje komplexný prehľad všetkých výdavkov, dostupný aj v rôznych menách. Problémom nie sú ani platby v zahraničí, pričom Curve zároveň použije čo najvýhodnejší kurz. 

Ak náhodou zaplatíte inou kartou, než ste pôvodne plánovali, môžete to do 90 dní od nákupu jednoducho zmeniť a na transakciu si vybrať iný účet. Ak pri platení na zvolenom účte nemáte dostatok finančných prostriedkov, tzv. "režim proti rozpakom" automaticky prepne na kartu, kde peniaze na zaplatenie sú. 

Používatelia smartfónov, ktorí sa prihlásili do aplikácie Curve cez AppGallery, tiež získajú 1% cashback počas prvých 30 dní a 5% cashback pri nákupoch v e-shopoch Huawei v Poľsku, Českej republike a v Rumunsku. 

Aplikácia Curve je dostupná na všetkých zariadeniach Huawei a stiahnete si ju z oficiálneho obchodu AppGallery.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu