Cortana od Microsoftu na mobiloch končí

Hlasovú asistentku Cortanu čakajú veľké zmeny. Postupne bude ukončená jej podpora na OS Android, iOS, reproduktore Harman Kardon aj slúchadlách Surface. Bude vám chýbať?

Hlasoví asistenti na Slovensku veľmi rozšírení nie sú, problémom je najmä chýbajúca podpora slovenčiny, takže hlasové príkazy musíte zvyčajne zadávať v niektorom svetovom alebo viac rozšírenom jazyku. 

Preto asi Slovákom Cortana veľmi chýbať nebude. Microsoft oznámil, že postupne zruší jej podporu pre operačné systémy Android a iOS, a takisto ju nebudete môcť používať na Bluetooth reproduktore Harman Kardon Invoke a slúchadlách Surface. 

Prvým krokom bude ukončenie podpory od tretích strán 7. septembra 2020. Začiatkom roka 2021 prestane firma podporovať aplikáciu Cortana na mobiloch a spomínanom audio príslušenstve. 

Používatelia v USA, ktorí pred týmto oznámením Microsoftu o konci Cortany použili na reproduktore alebo slúchadlách hlasový príkaz, majú nárok na kompenzáciu v podobe darčekovej poukážky vo výške 50 USD, resp. 25 USD pri sclúchadlách Surface. 

Cortana pre Windows 10 ostáva aj naďalej a Microsoft ju chce pre túto platformu ďalej rozvíjať o nové funkcie užitočné najmä pri produktívnej činnosti.

Zdroj: support.microsoft.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu