Dodávky smartfónov klesli počas februára o 37 miliónov kusov. Dôvodom je pandémia

Medziročne ide o 38 % pokles. Väčšina výroby sa odohráva v Číne a po vypuknutí nákazy sa celý proces spomalil. Na používateľov zároveň vplýva aj ekonomický dopad celej pandémie.

Výskumná spoločnosť Strategy Analytics vydala správu s počtom dodaných smartfónov za minulý mesiac. V porovnaní s februárom 2019 ide o výrazný pokles.

Tento rok dosiahol celosvetový objem objednávok 61,8 milióna kusov, čo predstavuje medziročný pokles o 38 %. Minulý rok boli februárové dodávky na úrovni 99,2 milióna kusov. 

Dôvodom poklesu je COVID-19. Väčšina výroby sa totiž odohráva v Číne a po vypuknutí nákazy sa celý proces spomalil. Tým sa narušili dodávateľské reťazce po celom svete nie len pre elektroniku, ale aj pre mnohé iné priemyselné odvetvia.

Okrem toho ľudia nemohli nakupovať v kamenných obchodoch a globálne účinky na ekonomiku spôsobujú, že spotrebitelia míňajú menej peňazí na veci, bez ktorých sa dokážu zaobísť. 

Firmy v dôsledku obmedzenia výroby prijali rôzne núdzové opatrenia. Výnimkou v aktuálnej situácii nie je ani prepúšťanie alebo znižovanie príjmov zamestnancom. Aj to je dôvod, prečo používatelia nepovažujú nákup nového smartfónu za prioritu. 

Zdroj: businesswire.com


 

Diskusia k článku:

sysell26.03.2020 - 09:19 Trvalý odkaz

To je dobre, hlavne treba tym magorom vybit z hlave tie tisic eurove ceny, tu by mal byt strop 800e

Celá diskusia 1 príspevok