Elektrické kolobežky TIER nájdete už aj v Prešove

Od 7. júla nájdete v prešovských uliciach 150 zdieľaných elektrických kolobežiek TIER. Prešov je tak štvrtým krajským mestom na Slovensku, kde môžete využívať túto alternatívnu dopravu.

Berlínsky TIER priniesol svoju flotilu zeleno-čiernych elektrokolobežiek do ďalšieho krajského mesta - do Prešova. Elektrická kolobežka je alternatívou k mestskej doprave a vhodná najmä na kratšie trasy po meste. Vyhnete sa zápche a starostiam s parkovaním. 

Obyvatelia a návštevníci mesta budú môcť využívať modely, ktoré majú smerovky, ktoré prinesú väčšiu predvídateľnosť pohybu jazdcov, aj väčšiu výdrž baterky o približne 30 %. Primátorka mesta apeluje na to, aby sa jazdci správali zodpovedne a v súlade so stanovenými pravidlami. 

Batérie e-kolobežiek TIER sú priamo vymeniteľné na mieste vybitia. Tím zamestnancov na mieste vymení prázdne batérie za čerstvo nabité, čím sa výrazne znížia prepravné náklady a emisie. Kolobežky sa budú nachádzať v blízkosti centrálnych dopravných uzlov a vo frekventovaných častiach mesta. Zóny pôsobenia a parkovacie zóny boli definované a implementované v úzkej spolupráci s predstaviteľmi mesta. 

Elektrické kolobežky si môžete prenajať za 0,13 centov za minútu s 1 € poplatkom za odomknutie. Využiť môžete aj mesačnú permanentku s neobmedzeným počtom odomknutí. Naše skúsenosti z Bratislavy si môžete prečítať v minuloročnom článku Vyskúšali sme elektrickú kolobežku TIER

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu