Elon Musk nechce dodržiavať predpisy EÚ. Radšej Európanom sieť X zablokuje

Miliardár vraj uvažuje nad odchodom siete X (predtým Twitter) z krajín Európskej únie. Nechce sa mu prispôsobovať nariadeniam o digitálnych službách DSA, podľa ktorých by mal regulovať diskusiu a mazať nenávistné príspevky a dezinformácie.

Od nástupu Elona Muska na čelo sociálnej siete Twitter v minulom roku, sa udialo viacero vecí. Okrem iného prepustil polovicu zamestnancov, takže o kontrolu zverejnených príspevkov sa teraz nemá takmer kto starať. 

To je ale problém najmä na území krajín Európskej únie, pretože tu musí dodržiavať záväzné nariadenia týkajúce sa zákona Európskej komisie o digitálnych službách. Podľa neho musí sociálna sieť kontrolovať príspevky a odstraňovať nenávistný obsah a dezinformácie. 

Európska komisia nedávno zaslala spoločnosti X otázky o tom, akým spôsobom firma plní svoje povinnosti. Spúšťačom bolo množstvo dezinformačných príspevkov zverejnených po útoku Hamasu na Izrael. 

To sa Muskovi nepáči a podľa zdroja webu Business Insider vraj radšej odíde z Európy a sieť X tu zablokuje. Ako je o ňom známe, je proti obmedzovaniu slobody slova. Zjavne si však neuvedomuje, ako tieto klamlivé príspevky škodia spoločnosti. Samotný Elon Musk nedokáže rozpoznať hoax a viackrát už zdieľal príspevok, ktorý bol dezinformáciou alebo mal rasistický obsah.

Zdroj: businessinsider.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu