Elon Musk tvrdí, že ak Apple a Google vyradia Twitter zo svojich obchodov, vyrobí si vlastný smartfón

Šéf Twitteru pripúšťa možnosť, že by Apple a Google odstránili sociálnu sieť zo svojich platforiem. V tom prípade je odhodlaný vstúpiť do vôd smartfónov a priniesť vlastnú alternatívu.

Elon Musk je aktuálne známy hlavne ako nový šéf Twitteru. Sociálnu sieť po odkúpení majiteľom Tesly sprevádza vlna kontroverzie a hromadné výpovede zamestnancov. Následne prišiel Musk s nápadom, že obnoví suspendované účty, medzi ktorými sa nachádza napríklad profil bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa. 

Musk je však ochotný zájsť ešte ďalej. Najnovšie prekvapil výrokom, že ak by Apple a Google odstránili aplikáciu Twitter zo svojich obchodov, vyrobí si vlastný smartfón. Reagoval tak na podcasterku Liz Wheeler, ktorá Muska tak trochu podpichla. Tvrdí, že pre človeka vyrábajúceho rakety na Mars by vytvorenie vlastného smartfónu nemala byť žiadna výzva. 

Šéf Twitteru túto možnosť pripúšťa, ale uvažuje o nej až ako o poslednej. Dúfa, že k odstráneniu Twitteru na platformách Applu a Googlu nikdy nepríde. Ak by sa to však stalo, je odhodlaný priniesť svoj alternatívny smartfón. Musk sa totiž nebojí vstupovať aj do nových výziev a odvetví. Dôkazom je aj jeden z jeho aktuálnych podnikateľských zámerov, ktorým je predaj vlastného parfému s nechutným názvom

Zdroj: independent.co.uk


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu