ESET bude chrániť aplikácie v Google Play

Slovenská spoločnosť sa stala zakladajúcim členom App Defense aliancie, ktorej cieľom je chrániť obchod s aplikáciami pre Android. ESET bude poskytovať know-how a viesť výskum zameraný na zlepšenie zabezpečenia Google Play.

ESET už dlhšie spolupracuje s firmou Google na integrácii s Chronicle, divíziou služby Google Cloud a na Google Chrome Cleanup, ktorý upozorňuje používateľov prehliadača Chrome na potenciálne hrozby. 

Teraz bola slovenská firma vybraná Googlom na základe jej odborných znalostí pri dlhoročnom odhaľovaní škodlivých aplikácií v obchode Google Play. Viackrát už upozornila na hrozby a škodlivý softvér, ktorý sa v Google Play nachádzal. Naposledy sme vás informovali napríklad o škodlivom kóde, ktorý bol zaznamenaný aj na Slovensku

Vďaka tomuto partnerstvu sa výskumné tímy  slovenskej firmy hĺbkovo zapoja do analýzy všetkých aplikácií a pomôžu aktívne chrániť používateľov obchodu Google Play.

V rámci tejto spolupráce bude ESET zdieľať s Googlom svoje rozhodnutia o aplikáciách, ktoré označí ako škodlivé, potenciálne škodlivé alebo nežiaduce, a to ešte pred sprístupnením aplikácií v obchode Google Play. V oblasti IT bezpečnosti má ESET viac než 30-ročné skúsenosti. Vo výskume a vývoji pracuje takmer 40 % zamestnancov. 

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu