Facebook chce overovať účty s vysokým dosahom

Firma chce týmto zaistiť, aby obsah, ktorý sa vám zobrazuje na Facebooku, bol autentický a pochádzal od skutočných ľudí, nie profilov so skrytou identitou vytvorených len za účelom zverejňovania virálnych videí a rôznych hoaxov.

Sociálne siete majú oveľa väčší vplyv na ľudí než pred pár rokmi. Kritické myslenie je pre niektorých používatelov neznámy pojem, a tak bez hlbšieho uvažovania a overovania faktov zdieľajú rôzne videá a príspevky, ktoré nie sú pravdivé alebo chcú manipulovať názorom ostatných. 

Niektoré profily na Facebooku sú vytvorené len za účelom šírenia takéhoto obsahu. Firma tak začne overovať totožnosť ľudí, ktorí na sociálnej sieti vykazujú vzorec nedôveryhodného správania a ktorých príspevky sa rýchlo stávajú virálnymi. 

Pokiaľ sa niekto rozhodne nespolupracovať a neoveriť svoju totožnosť, alebo ID nebude odpovedať prepojenému účtu na Facebooku, bude distribúcia príspevkov znížená, takže ich uvidí menej ľudí. Pokiaľ je takýto používateľ aj správcom niektorej facebookovej stránky, bude musieť dokončiť autorizáciu publikovania a nebude môcť zverejňovať svoje príspevky cez túto stránku dovtedy, kým nebude účet overený prostredníctvom procesu autorizácie. 

Facebook reaguje najmä na situáciu v USA, ale problém so šírením podobných príspevkom je celosvetový. 

Zdroj: about.fb.com/news

Diskusia k článku:

Začať diskusiu