Facebook plánuje rebranding a údajne zvažuje aj zmenu názvu

Cieľom má byť vytvorenie tzv. metaverse, čo je obrovský virtuálny svet, ktorý bude slúžiť na prácu i zábavu. Nový názov sociálnej siete by mal teda odrážať akúsi budúcnosť internetu.

Najväčšia sociálna sieť vznikla ešte v roku 2004. Od tej doby Facebook poznajú a používajú milióny používateľov po celom svete. Zdá sa, že po sedemnástich rokoch je čas na zmenu. Mark Zuckerberg totiž 28. októbra usporiada konferenciu Connect a podľa neoficiálnych zdrojov sa bude týkať hlavne rebrandingu spoločnosti. 

V hre je aj nový názov, ktorý Facebook údajne oznámi už čoskoro. Mal by odrážať koncept tzv. metaverse, čo je vlastne označenie pre akýsi obrovský virtuálny svet. Toto označenie existuje už pomerne dlho a mnohí ho používajú aj ako synonymum pre budúcnosť internetu. Išlo by teda o akúsi alternatívu skutočného sveta vo virtuálnej podobe, ktorá by slúžila na prácu, zábavu a prakticky na čokoľvek. 

Samotný Facebook však konkrétnu zmenu názvu zatiaľ nekomentoval a tak nám zostáva len počkať. Viac svetla do neoficiálnych informácií prinesie práve konferencia Connect. 

Zdroj: theverge.com

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu