FIFA 22 ponúkne novú technológia realistického snímania pohybu, PC hráči majú smolu

Oficiálne predstavenie FIFA 22 máme za sebou prvým trailerom. Medzi hlavné novinky patrí technológia HyperMotion, ktorá do hry na nových konzolách umožní integrovať pohyb profesionálnych futbalistov pri vysokej intenzite.

Electronic Arts oficiálne predstavilo FIFU 22, ktorú odprezentoval trailer lákajúci na niekoľko noviniek. Medzi najzaujímavejšie patrí technológia snímania HyperMotion, ktorá je založená na strojovom učení. Jej cieľom je poskytnúť najrealistickejší futbalový zážitok exkluzívne na konzolách novej generácie. Bohužiaľ PC hráči si budú musieť nechať zájsť chuť. HyperMotion si podľa traileru užijete len na PlayStation 5 (recenzia), Xbox Series S/X a Stadii.

Novinka umožní integráciu snímania pohybu 22 profesionálnych futbalistov pri vysokej intenzite. Bude spolupracovať s patentovaným algoritmom strojového učenia, ktorý sa vyvíja a ďalej učí. Údaje si berie z viac než 8 milióna snímok, pochádzajúcich z profesionálnych zápasov. Následne navrhuje nové animácie v reálnom čase, aby vytvoril rôzne variácie organického futbalového pohybu priamo na ihriskách.

FIFA 22 chce ponúknuť aj vylepšenú umelú inteligenciu hráčov, poháňanú výkonom nových konzol. Útočníci budú schopní robiť až 6-krát viac rozhodnutí než doteraz. To im umožní inteligentnejšie behať či rýchlejšie reagovať na uvoľnenie lopty. Výraznejšie by sa mali prejavovať aj brankári, ktorých reakcie budú konzistentnejšie. 

Nová FIFA 22 vyjde 1. októbra na PC (Origin a Steam), PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S a Stadiu. Pre Nintendo Switch bude k dispozícii Legacy edícia. Na obálke je opäť fenomenálny Francúz Kylian Mbappe. 


Zdroj: ea.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu