Huawei dodal tento rok už viac než 200 miliónov smartfónov

Napriek obchodnej vojne medzi USA a Čínou, ktorá sa výrazne dotkla Huawei, dodal výrobca za rovnaké tohtoročné obdobie viac smartfónov než vlani.

Presne o 64 dní skôr než minulý rok, teda už 23. októbra, dosiahol Huawei míľnik 200 dodaných smartfónov na globálny trh. V roku 2019 uviedol Huawei niekoľko úspešných modelov, veľmi dobre sa darilo napríklad produktovej sérii P30. 

Na oslavu tohto rekordného úspechu spoločnosť Huawei oznámila uvedenie špeciálnej edície modelu Mate 30 Pro (základné info).

Jej konfigurácia zahŕňa 8 GB RAM, 512 GB úložisko a od štandardných modelov sa odlišuje značkou na zadnej strane prístroja, pripomínajúcou tento úspech. Špeciálny model bude k dispozícii iba v Číne a v obmedzenom počte kusov. 

Dôvodom môže byť absencia Google služieb v tomto modeli. Huawei stále nemôže do svojich nových smartfónov inštalovať Google aplikácie ako napríklad Gmail, YouTube či obchod Play. Prvým modelom zasiahnutým reštrikciami USA bola práve séria Mate 30. Sprístupnenie certifikácií smartfónov Googlom stále nie je vyriešené. 

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu