Huawei HarmonyOS na videu

Vlastný operačný systém HarmonyOS od Huawei by sa v prvých zariadeniach mohol objaviť už v blízkych mesiacoch. Krátke video ukazuje, čo nová platforma prinesie.

HarmonyOS má byť odpoveďou Huawei na reštrikcie vlády USA, kvôli ktorým nemôže firma vo svojich zariadeniach využívať Google služby. Nielen preto už dlhší čas pracuje aj na vlastnej platforme určenej pre počítače, nositeľnú elektroniku či autá, a vyvíja sa verzia aj pre smartfóny a tablety. 

Aktuálne je v testovaní verejná beta verzia HarmonyOS 2.0 , vďaka čomu sa môžeme pozrieť, čo prinesie. Demonštrácia prebieha na top smartfóne Huawei P40 Pro, preto sa nedá zatiaľ odhadnúť, či bude systém rovnako plynulý aj na zariadeniach so slabším hardvérom. 

Je logické, že dizajnom sa HarmonyOS podobá na používateľskú nadstavbu EMUI (s prvkami iOS). Prečo vymýšľať nové veci, keď staré fungujú. Zatiaľ nie je isté, či je platforma vystavaná na jadre Androidu, alebo vývojári vytvorili úplne nový systém. 

Podľa posledných správ by majitelia smartfónov Huawei mohli aktualizovať svoje telefóny na HarmonyOS začiatkom júna tohto roka. Ako však výrobca upozorňoval v novembri 2020, HarmonyOS nebude povinnou náhradou pre existujúce androidy Huawei

Zdroj: weibo.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu