Huawei P30 a P30 Pro kúpite na Slovensku už aj v červenej farbe

Odtieň pomenovaný Amber Sunrise zaujme najmä ženy, no vieme si ho predsatviť aj v mužských rukách. Výrazná červenooranžová farba dopĺňa ponuku modrej, čiernej a bielej.

Koncom marca odštartoval na Slovensku predaj dvojice noviniek série Huawei P30 v troch farbách: Breathing Crystal, Aurora a Black. Nedávno k nim vo vybraných obchodoch pribudol očakávaný odtieň Amber Sunrise. Na globálnom trhu sa predáva aj biely Pearl White, u nás však nie je k dispozícii. 

Obidva modely spája natiahnutý Full HD+ displej s integrovanou čítačkou odtlačkov a malým výrezom na prednú 32 Mpix kameru. Hlavný lákadlom je trojitý fotoaparát, ktorý tvorí hlavný 40 Mpix snímač, širokouhlý objektív s 16 Mpix (P30) alebo 20 Mpix (P30 Pro) rozlíšením, a 8 Mpix teleobjektív s optickou stabilizáciou obrazu. Vyšší model P30 Pro navyše ponúka 5-násobné optické priblíženie, 10-násobný hybridný zoom a pomocnú TOF kameru.

Výhodou lepšie vybaveného modelu so 6,47'' uhlopriečkou je vyššia odolnosť voči vode s certifikáciou IP68, bezdrôtové reverzné nabíjanie, infraport, silnejšia 4200 mAh batéria a vyššia 256 GB kapacita. Menší 6,1'' Huawei P30 dostal iba odolnosť voči striekajúcej vode (IP53), 3650 mAh batériu bez možnosti bezdrôtového nabíjania, 128 GB pamäť, no pochváliť sa môže 3,5 mm jackom. Ten väčšiemu súrodencovi chýba.

Videorecenzia Huawei P30

Všetko dôležité sa dočítate v našich recenziách, hľadajte ich pod názvom Huawei P30 - displejová a fotografická evolúcia a Huawei P30 Pro - päťnásobné priblíženie a solídna výdrž.

V niektorých obchodoch stále dostanete k telefónom darček. V prípade P30 s cenovkou 699 eur a P30 Pro za 899 eur získate v Alze zadarmo fitnes náramok Huawei Band 2 Pro (Alza), v NAY vám pribalia inteligentné hodinky Huawei Watch GT.  

Diskusia k článku:

Začať diskusiu