Koncept skladacieho smartfónu Google Pixel na videu

O skladacom Google smartfóne sa na internete hovorí už dlhší čas. Dokonca sa objavili špekulácie, že bude predstavený ešte tento rok. Dizajn konceptu vychádza z pripravovaného Pixelu 6 a konštrukciou pripomína Fold od Samsungu.

Server LetsGoDigital často prináša rendery nepredstavených zariadení, ktoré sa neskôr zvyčajne potvrdia. Nedávno na webe zverejnil obrázky a video konceptu smartfónu so skladacím displejom, na ktorom vraj Google pracuje, a jeho uvedenie je už na spadnutie. 

Koncept v 3D vytvofrený na základe uniknutých informácií ukazuje, ako by mohol Pixel Fold vyzerať. Očakáva sa, že konštrukčným riešením bude pripomínať skladací Samsung Galaxy Z Fold3 (recenzia), pričom dizajn zadnej steny bude kopírovať dizajn pripravovanej série Pixel 6

V zloženom stave bude k dispozícii výrazne natiahnutý displej s otvorom na prednú kameru, po rozložení sa objaví 7,6-palcový obrazovka. Pravdepodobne pôjde o LTPO panel so 120 Hz zobrazovacou frekvenciou od Samsungu. 

Dá sa očakávať, že Google použije v skladacom smartfóne rovnaký čipset vlastnej výroby Tensor, aký pripravil pre rad Pixel 6.

Na skladacom zariadení s kódovým označením Passport, pracuje Google už približne dva roky. V októbri uvedie firma na trh dvojicu Pixelov a novú verziu operačného systému Android 12. Či v rovnakom čase predstaví aj skladací Pixel Fold, zatiaľ nie je známe. Cena sa predbežne odhaduje na 1800 - 2000 eur. 

Zdroj: nl.letsgodigital.org  

Diskusia k článku:

Začať diskusiu