Konferencia Google I/O 2020 je kompletne zrušená, nebude ani online

Začiatkom mesiaca Google síce zrušil fyzickú udalosť, no prisľúbil náhradu formou live streamu. Teraz už upúšťa aj od internetového vysielania. Dôvodom sú obavy o zamestnancov.

Koronavírus ruší technologické udalosti. Zatiaľ si to odniesla výstava MWC, o čom sme vás informovali v článku MWC 2020 v Barcelone zrušené. Na vine je koronavírus. Začiatkom mesiaca prišla správa, že Google ruší pre koronavírus svoju I/O konferenciu. Dôvodom sú obavy týkajúce sa nákazy a zdravotné pokyny zdravotných organizácií CDC či WHO. 

Každému bude vrátené vstupné a zrušenie sa malo týkať len fyzickej udalosti. Celý program mal prebehnúť online formou živého prenosu.

To už dnes neplatí a Google I/O 2020 je zrušené kompletne, teda aj vo svojej online forme. Novinky okolo Androidu sa tak budeme dozvedať priebežne formou vývojárskych blogov a na fórach pre komunity. 

Počas dvoch týždňov, ktoré uplynuli od pôvodného zrušenia, sa epidémia COVID-19 zmenila na globálnu pandémiu. Bezprecedentné opatrenia tak na seba nenechali dlho čakať. Úplné zrušenie I/O 2020 súvisí aj s obavami o zdravie zamestnancov Googlu. Udalosť mala prebiehať v Kalifornii, kde počet nakazených narastá. 

Zdroj:  twitter.com


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu