Legendárna hra Angry Birds je príliš populárna. Preto končí

Za rozhodnutím odstrániť hru z Google Play stojí samotný vydavateľ, podľa ktorého pôvodné Angry Birds negatívne ovplyvňuje predaje jeho nových hier. V tých aktuálne Rovio vidí svoju budúcnosť.

Legendárna hra Angry Birds zažila na displejoch mobilných telefónov naozaj obrovské úspechy. Aktuálne si ju však už len tak ľahko nezahráte. Jej vydavateľ Rovio totiž oznámil, že ju vyradí z obchodu Google Play, kde sa už nebude dať stiahnuť. Pod týmto názvom ju už nenájdu ani používatelia iOS zariadení. V App store síce naďalej zostáva, ale prechádza veľkou zmenou názvu. 

Prvé Angry Birds je odteraz na iPhonoch známe ako Red’s First Flight. Rovio chápe, že pre mnohých fanúšikov môže ísť o smutné správy, ale vydavateľ dospel k rozhodnutiu po dôkladnej analýze. Jej dáta mali ukázať, že pôvodné Angry Birds negatívne ovplyvňuje predaje novších titulov z portfólia spoločnosti Rovio. Z analýzy vyplynulo, že aj napriek rôznym pokračovaniam série dávajú hráči stále prednosť radšej pôvodnej hre. 

Vydavateľ ju už však považuje za minulosť a rozhodol sa zamerať len na vývoj nových či podporu existujúcich titulov. Celé je to zrejme aj otázka tržieb, nakoľko nové hry od Rovia sú často plné mikrotransakcií. Tie vydavateľovi potenciálne dokážu zarobiť viac, než klasické Angry Birds, ktoré si môžete v plnej miere užiť zadarmo a bez ďalších nákupov v aplikácii. 

Zdroj: twitter.com/Rovio


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu