Lenovo ThinkPad X1: nové portfólio produktov pre náročných myslí aj na životné prostredie

Značka ThinkPad oslavuje 30 rokov plných inovácií a pre nasledujúce obdobie prináša vynovené portfólio notebookov zamerané na dizajn, výkon a životné prostredie. Vo veľkej miere sú použité recyklované materiály, dôraz sa kladie aj na šetrenie energie a celkovú udržateľnosť.

ThinkPad vstupuje do novej éry výpočtovej techniky a nezabúda ani na životné prostredie. Lenovo v nových produktoch ThinkPad X1 Carbon Gen 11, ThinkPad X1 Yoga Gen 8 a ThinkPad X1 Nano Gen 3 využíva vo vybraných komponentoch recyklované materiály.

Opierka dlaní ThinkPad X1 Carbon Gen 11 je z 90 % vyrobená z recyklovaného horčíka a spodný kryt je vyrobený z 55 % recyklovaného hliníka. Pri ThinkPad X1 Nano Gen 3 sú opierka dlaní aj spodný kryt vyrobené z 90 % recyklovaného horčíkového hybridu. 

Okrem toho sú produktové obaly vyrobené zo 100 % bambusu a cukrovej trstiny, hnedé obaly sú vyrobené z obalov bez obsahu plastov z 90 % recyklovaného a/alebo FSC certifikovaného obsahu. Nové počítače ThinkPad X1 obsahujú vo vybraných komponentoch plasty s obsahom po spotrebovaní (PCC)2 a na všetky notebooky ThinkPad sa vzťahuje aj služba kompenzácie emisií CO2 od spoločnosti Lenovo.

Okrem recyklovaných materiálov sa Lenovo zameralo na energetickú účinnosť. Nová aplikácia Lenovo Commercial Vantage pomáha usmerniť používateľov, aby povolili určité nastavenia, ktoré majú pomôcť znížiť spotrebu energie, alebo predĺžiť životnosť komponentov. Nechýba nastavenie OLED displejov, podsvietenia klávesnice či inteligentné nabíjanie. 

Vynovené notebooky ThinkPad X1 Carbon Gen 11, X1 Yoga Gen 8 a X1 Nano Gen 3 prinášajú vysoký výkon s najnovšími procesory Intel Core, rozsiahlu konektivitu, nízku hmotnosť a odolnú konštrukciu s certifikáciou MIL-STD 810H. Moderné funkcie pomáhajú ochrániť zrak pri dlhodobej práci, umelá inteligencia vylepšuje zvuk pri sledovaní videí a videokonferenciách, a sada ThinkShield sa postará o zabezpečenie notebooku a ochranu súkromia. 

Novinky Lenovo odprezentuje na januárovej výstave CES 2023 a dostupné budú začiatkom apríla 2023 s očakávanou cenou:

• ThinkPad X1 Carbon Gen 11 od 2899 €

• ThinkPad X1 Yoga Gen 8 od 3249 €

• ThinkPad X1 Nano Gen 3 od 2939 €

Zdroj: tlačová správa

 

 

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu