Modrý vtáčik je už minulosťou. Twitter je teraz X

Keď si Elon Musk niečo zmyslí, snaží sa to presadiť. A tak sa Twitter s modrým vtáčikom v logu zmenil na čierne X a služba sa volá rovnako - X.

Odkedy známy miliardár Elon Musk kúpil platformu Twitter, služba prešla niekoľkými významnými zmenami. Veľké množstvo zamestnancov prišlo o prácu, na sociálnu sieť sa vrátili kedysi nežiadúce osoby, počet príspevkov, ktoré môžu čítať neprihlásení používatelia sa radikálne znížil a za modrý odznak overenia sa platí mesačný poplatok.

Jeden čas dokonca Musk pripúšťal, že by Twitter mohol skrachovať a úplne skončiť. Teraz to však vyzerá, že chytil druhý dych. Keď koncom júla Musk na Twitteri oznámil, že sa čoskoro rozlúčime so značkou Twitter a postupne aj so všetkými vtákmi, niektorí to brali ako vtip.

Po predstavení oficiálneho loga - písmena X v čiernobielom prevedení bolo jasné, že Musk nežartuje a dnes už sa modrý vtáčik nenachádza ani v ikone aplikácie ani v obchodoch s aplikáciami, keď si chcete apku nainštalovať. Rozlúčte sa s pojmami ako "tweet" či „retweetol“, aj keď v alikácii sa s nimi . Ktovie, čo používateľov a celú službu s Muskom na čele ešte čaká. 

Zdroj: twitter.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu