Náhradné diely na Huawei Mate X sú poriadne drahé

Oprava skladacieho smartfónu sa môže vyšplhať až na stovky eur. Najdrahšou položkou je displej. Stanovené ceny však nezahŕňajú ďalšie poplatky, takže konečná cena bude ešte vyššia.

Skladací smartfón Huawei Mate X (základné info) je realitou už zopár mesiacov. Nie je však určený pre bežných spotrebiteľov, pretože jeho cena je stanovená na 2299 amerických dolárov

Lacné nie sú ani náhradné diely. Portál IT Home priniesol prehľad o tom, koľko si má servis vypýtať pri výmene jednotlivých komponentov. 

Asi nikoho neprekvapí, že najdrahší z celého smartfónu je práve skladací displej. Jeho cena je stanovená na 7080 čínskych juanov, čo v prepočte zodpovedá 909 eurám. Druhá najdrahšia položka je čipset, ktorého náhrada je v cene zhruba 460 eur. Podstatne lacnejšia je nová batéria, ktorá by vás vyšla na približne 35 eur, zadný kryt 45 eur a fotoaparát 90 eur. 

Uvedené ceny náhradných dielov sú stanovené pre čínsky trh. V európskych servisoch budú určite vyššie, pretože nezahŕňajú clá, servisné poplatky, DPH či dovoz. 

Zdroj: IT Home


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu