Nahrávanie hovorov v Androide končí. Google mení pravidlá

Ak používate niektorú aplikáciu na nahrávanie hovorov, čoskoro to už nebude možné. Google mení od 11. mája svoje pravidlá pre vývojárov.

Nahrávanie hovorov môže byť užitočné v prípade, ak si chcete do budúcna uchovať jeho obsah, a to už z akéhokoľvek dôvodu. Či kvôli riešeniu sporu, ako hlasový zápisník pre neskoršie písanie poznámok alebo len pre tak, pre istotu. 

Google na webe podpory pre vývojárov zverejnil aktualizované programové pravidlá. Medzi množstvom iných noviniek začne od 11. mája platiť zákaz nahrávania hovorov pomocou aplikácie. Nové pravidlo v sekcii Rozhranie API pre dostupnosť uvádza: "rozhranie Accessibility API nie je určené na diaľkové nahrávanie zvukových hovorov ani sa nedá na tento účel vyžiadať"

Nahrávaniu hovorov aplikáciami tretích strán je tak koniec. Google začal túto funkciu obmedzovať už s príchodom Androidu 10, niektorí vývojári však našli spôsob, ako to obísť práve cez API pre prístupnosť, a tak Google musel zakročíť ráznejšie a túto možnosť zrušil úplne.

Dôvodom je zrejme predchádzanie prípadným súdnym sporom pre porušenie súkromia a stále sa zvyšujúci tlak na bezpečnosť a citlivé údaje. 

Zdroj: support.google.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu